Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

OpenOffice for Mac

02.09.08

OpenOffice.org

Inntil nå har det aldri eksistert en OpenOffice-versjon for Mac OS X. Mac-brukere har derfor benyttet seg av NeoOffice, en såkalt port av OpenOffice til Mac OS X. NeoOffice har for meg alltid fungert bra, selv om ytelsen i enkelte sammenhenger kunne vært bedre. Videre ligger NeoOffice alltid et versjonsnummer eller to bak OpenOffice, ettersom arbeidet med på porte en ny versjon først kan påbegynnes når OpenOffice-versjonen er ferdig.

Nå lanseres det en egen versjon av OpenOffice for Mac OS X. Først og fremst kan Mac-brukere få tilgang til ny funksjonalitet straks den er tilgjengelig, i tillegg til at OpenOffice har bedre ytelse enn NeoOffice.

Hva som vil skje med NeoOffice når OpenOffice kommer i egen versjon for Mac OS X, er for meg ukjent. Foreløpig ser det ut til at NeoOffice vil leve videre, uten at jeg umiddelbart ser behovet.

Foreløpig foreligger OpenOffice for Mac kun i betautgave, men jeg har benyttet denne i såpass lang tid til å kunne si at den fungerer fint. Noen mindre feil er det naturligvis, men ingen graverende som forhindrer meg fra å la OpenOffice Beta 2 være min foretrukne kontorpakke, både privat og i jobbsammenheng. OpenOffice laster du gratis ned fra OpenOffice sitt nettsted, enten du benytter Linux, Mac eller Windows. Med på kjøpet får du blant annet støtte for de offentlige dokumentstandardene, noe du ikke gjør med for eksempel Microsoft Office.

OpenOffice er fri programvare, hvilket gir deg muligheten til å benytte programvaren slik du selv ønsker, enten det er å installere det på så mange maskiner du vil, dele ut kopier til venner og bekjente, eller liknende.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler