Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

The Greatest Bits 2.0

10.12.08

The Greatest Bits

Jeg har akkurat lagt siste hånd på versjon 2.0 av The Greatest Bits. Dersom du ikke er kjent med The Greatest Bits, er det mitt webbaserte fotogalleri, hvor jeg stiller ut utvalgte bilder til din forlystelse.

Jeg har i lengre tid snakket om å gi The Greatest Bits en overhaling, både visuelt og funksjonalitetsmessig. I første omgang lanserer jeg en forsiktig overhaling av det visuelle, mens funksjonaliteten videreføres fra versjon 1.0. Dersom behovet melder seg og jeg finner tid, vil jeg utvide med mer funksjonalitet. Jeg har blant annet lekt med tanken om å selge digitale, høyoppløselige kopier.

Migrering av eksisterende bilder

Jeg burde kanskje benyttet anledningen til å foreta en kritisk gjennomgang av bildene som allerede var publisert på The Greatest Bits. Imidlertid overførte jeg alle bilder slik de var, så får heller en oppussing av innholdet så på planen for neste oppussing. Migreringen ble gjort manuelt.

For de teknisk interesserte

Versjon 1.0 var basert på Plogger, et publiseringssystem beregnet på bilder, som for så vidt fungerte godt, men som var noe begrenset. Utviklingen av Plogger har ikke gått raskt fremover, i tillegg er det begrenset med utvidelser og innstikk. Versjon 2.0 er derfor basert på WordPress.

Å bruke WordPress som publiseringsløsning for bilder byr på noen utfordringer. Funksjonaliteten for å publisere bilder er ny og fortsatt ikke helt moden for en strømlinjeformet prosess. Jeg har derfor tatt i bruk to innstikk spesielt beregnet på publisering av bilder. ExZo for å vise EXIF-informasjonen som er lagret i bildene og Lightbox 2 for å vise bilder i stor størrelse. I tillegg benytter jeg innstikket Custom Query String (CQS) som lar meg styre antall bilder per kategoriside, ettersom standard WordPress kun takler ett parameter som blir gjeldende for alle sider.

Dersom det er interesse for det, kommer jeg gjerne tilbake med detaljer om hvordan publiseringsprosessen fungerer med WordPress; hva jeg gjør, hvilke parametere som er satt, hvilke felter som fylles ut, hvordan bildene lastes opp og publiseres.

Hva gjenstår?

I utgangspunktet er det kun småting som gjenstår, som for eksempel muligheten for å klikke på kategoribildene nederst på siden, og ikke bare teksten. Så langt jeg kan se, fungerer alt slik det skal. Jeg har testet i de viktigste nettleserne, i tillegg har jeg testet Internet Explorer versjon 4.0, 5.0, 5.5, 6.0, 7.0 og 8.0. Det ser bra ut i standardkonforme nettlesere, mens det fortsatt ikke ser like vakkert ut i de eldre og mest brukte versjonene av Internet Explorer, uten at jeg har giddet å feilsøke Internet Explorer spesielt. Hvis du har tips til kodeforbedringer som resulterer i tilnærmet identisk utseende i Internet Explorer som i de andre nettleserne, setter jeg stor pris på din tilbakemelding.

Utover den vanlige frustrasjonen over Internet Explorer, skal jeg kun gjøre litt generell opprydding og optimalisering av koden. Er det andre ting du mener jeg bør ta spesielt tak i, er det selvfølgelig bare å legge igjen en kommentar.

Takk

Det er alltid noen mennesker man må takke. Jeg har her listet opp de som har gitt meg verdifull hjelp og tilbakemelding i prosessen.

Takk til alle som har brukt tiden sin for å hjelpe meg! Det betyr mye! :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Foto WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler