Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Lasertastatur

17.12.08

Lasertastatur

Den faste leser vet at jeg har en utpreget sans for duppeditter. Da min gode venn Bjørn Venn spurte om jeg ville låne hans lasertastatur lot jeg meg ikke be to ganger. Her er mine erfaringer.

I bruk

Jeg skal ærlig innrømme at min skepsis var stor da jeg leste om dette tastaturet første gangen. Greit nok, det måtte jo fungere for å kunne selges, men hvor godt fungerte det egentlig? Litt overrasket ble jeg da det faktisk viste seg å fungere rimelig bra på de fleste overflater. Som det fremgår av bildet projiseres et tastatur på overflaten man peker enheten mot. Hvorvidt denne overflaten er glatt eller matt, jevn eller ujevn, spiller mindre rolle. Det fungerte bra i mine tester. Det fungerte sågar fint å projisere tastaturet stort opp på veggen, en artig kuriositet for en nerd. Totalt unyttig, bare moro.

Dette tastaturet har i min verden et svært snevert bruksområde. Alle maskiner jeg omgir meg med har gode tastaturer som til sammenligning vil fungere like godt eller bedre enn dette lasertastaturet. Imidlertid innbiller jeg meg at det kan fungere bra med håndholdte enheter med mindre og dårligere tastatur enn hva enheten har. I hvert fall hvis man skal skrive større mengder tekst.

Et annet poeng er at det ikke er utstyrt med særnorske tegn.

Mac OS X

Tastaturet er støttet for bruk med en lang rekke enheter. For PC-er, derimot, er det kun støttet på Windows, men det betyr ikke at det ikke fungerer på andre plattformer. Tastaturet fungerer for eksempel fint under Mac OS X, selv om produsenten ikke leverer egne drivere for Mac. Uten drivere får du ikke justert innstillinger på tastaturet, slik som skarphet og følsomhet. Ved installasjon gjennom Bluetooth-menyen må man velge «Alle enheter», og ikke «Tastatur». Videre må du gjennomføre tilkoblingsprosessen uten sikkerhetskode.

Konklusjon

Tja, hva skal jeg si? Har du behov for et slikt tastatur fungerer det i hvert fall som det skal. Spørsmålet er om du egentlig har behov for det i det hele tatt?

Skal du ha det, kjøp det! Hvis ikke, la det være! :-)

Lasertastatur? Kanskje det?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter Tester

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler