Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Skriveregler

14.01.09

Skriveregler

Jeg har akkurat lagt fingrene på boken Skriveregler av Finn-Erik Vinje. Det er like greit å si med en gang at dette er en bok jeg anbefaler på det sterkeste. Det er mulig jeg enten begynner å bli gammel, eller har overdrevne petimeternykker, men jeg synes språket forfaller. SMS-språk, særskriving (orddeling), feil bruk av å / og, samt mye, mye mer er hvor jeg opplever språket tar vei. Jeg er på ingen måte motstander av språkets utvikling, men det er en vesentlig forskjell på litterær frihet og inkompetanse.

Selv var jeg ikke en røver i norsk, jeg husker knapt en eneste grammatisk regel. Derfor gikk jeg til innkjøp av denne lille boken på rundt 140 sider. Start med å lese baksiden, les deretter hele boka og bruk den som oppslagsverk. Det er særdeles nyttig å få dekket blant annet:

 • Komma
 • Punktum
 • Semikolon
 • Spørsmåls- og utropstegn
 • Anførselstegn
 • Binde- og tankestrek
 • Prosent og promille
 • Talluttrykk
 • Orddeling
 • Punktlister
 • Forkortelser

Skriveregler kjøper du enkelt og greit hos Haugen Bok. Skaffer du deg samtidig Norsk referansegrammatikk, er du rimelig helgardert.

Martin anbefaler Skrivregler

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2020 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt