Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Skriveregler

14.01.09

Skriveregler

Jeg har akkurat lagt fingrene på boken Skriveregler av Finn-Erik Vinje. Det er like greit å si med en gang at dette er en bok jeg anbefaler på det sterkeste. Det er mulig jeg enten begynner å bli gammel, eller har overdrevne petimeternykker, men jeg synes språket forfaller. SMS-språk, særskriving (orddeling), feil bruk av å / og, samt mye, mye mer er hvor jeg opplever språket tar vei. Jeg er på ingen måte motstander av språkets utvikling, men det er en vesentlig forskjell på litterær frihet og inkompetanse.

Selv var jeg ikke en røver i norsk, jeg husker knapt en eneste grammatisk regel. Derfor gikk jeg til innkjøp av denne lille boken på rundt 140 sider. Start med å lese baksiden, les deretter hele boka og bruk den som oppslagsverk. Det er særdeles nyttig å få dekket blant annet:

 • Komma
 • Punktum
 • Semikolon
 • Spørsmåls- og utropstegn
 • Anførselstegn
 • Binde- og tankestrek
 • Prosent og promille
 • Talluttrykk
 • Orddeling
 • Punktlister
 • Forkortelser

Skriveregler kjøper du enkelt og greit hos Haugen Bok. Skaffer du deg samtidig Norsk referansegrammatikk, er du rimelig helgardert.

Martin anbefaler Skrivregler

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt