Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

En god løsning for DLD

14.09.10

Jonas Gahr Støre skriver om Datalagringsdirektivet (DLD) på Twitter at:

Jeg har tro på at vi skal finne en god løsning

Hva er en god løsning? Finnes det en god og en dårlig måte å implementere DLD på?

DLD er såpass spesifikt i hva som skal lagres, men samtidig teknisk dårlig og utydelig på spørsmål som er viktige for personvernet, at svaret er at det ikke finnes noen god måte å implementere DLD på i norsk rett. Det finnes ingen akseptabel måte å implementere DLD på, fordi det ikke er akseptabelt å overvåke mennesker uten at det foreligger skjellig grunn til mistanke om kriminelle handlinger. Når DLD i tillegg lar seg omgå med letthet, også selv om man utvider metodene for overvåking, sitter man igjen med dårlige overvåkingsmetoder.

Når Jonas Gahr Støre skriver at «Jeg har tro på at vi skal finne en god løsning», fremstiller han det som at vi både kan imøtekomme EU-direktivet, samtidig som at man finner akseptable løsninger som både er teknologisk gode og personvernmessig akseptable. Det er imidlertid en kombinasjon som ikke er mulig. Enten implementerer man DLD, og svelger de uakseptable kamelene rundt det, eller så lar man det være.

Så når en politiker folder hendene, ser deg inn i øynene og sier «Jeg har tro på at vi skal finne en god løsning» for implementering av DLD, kan jeg forsikre deg om at vedkommende mangler tilstrekkelig kompetanse til å komme med en slik uttalelse. Fordi DLD er ikke en god løsning på problemet man ønsker å adressere.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler