Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

En god løsning for DLD

14.09.10

Jonas Gahr Støre skriver om Datalagringsdirektivet (DLD) på Twitter at:

Jeg har tro på at vi skal finne en god løsning

Hva er en god løsning? Finnes det en god og en dårlig måte å implementere DLD på?

DLD er såpass spesifikt i hva som skal lagres, men samtidig teknisk dårlig og utydelig på spørsmål som er viktige for personvernet, at svaret er at det ikke finnes noen god måte å implementere DLD på i norsk rett. Det finnes ingen akseptabel måte å implementere DLD på, fordi det ikke er akseptabelt å overvåke mennesker uten at det foreligger skjellig grunn til mistanke om kriminelle handlinger. Når DLD i tillegg lar seg omgå med letthet, også selv om man utvider metodene for overvåking, sitter man igjen med dårlige overvåkingsmetoder.

Når Jonas Gahr Støre skriver at «Jeg har tro på at vi skal finne en god løsning», fremstiller han det som at vi både kan imøtekomme EU-direktivet, samtidig som at man finner akseptable løsninger som både er teknologisk gode og personvernmessig akseptable. Det er imidlertid en kombinasjon som ikke er mulig. Enten implementerer man DLD, og svelger de uakseptable kamelene rundt det, eller så lar man det være.

Så når en politiker folder hendene, ser deg inn i øynene og sier «Jeg har tro på at vi skal finne en god løsning» for implementering av DLD, kan jeg forsikre deg om at vedkommende mangler tilstrekkelig kompetanse til å komme med en slik uttalelse. Fordi DLD er ikke en god løsning på problemet man ønsker å adressere.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt