Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Min første e-bok

27.09.10

Jeg har akkurat kjøpt min første e-bok, i Amazons nettbutikk for iPad-versjonen av Kindle.

For ikke lenge siden skrev jeg om hvorfor og hvordan den norske bokbransjen må få ut fingeren og komme seg på nett med bøkene sine. Amazon er et forbilledlig eksempel på hvor enkelt det kan og bør gjøres.

Kindle er Amazons egen leseplate. På en Kindle kan man handle bøker direkte fra nettbokbutikken Amazon, via deres Kindle Store. I tillegg har Amazon vært så fremsynte å lage nettbutikken slik at man også kan handle via andre enheter, for eksempel via Apples iPad.

På iPad eller iPhone laster man ned et gratisprogram som kun heter Kindle. Via dette benytter du din Amazon-konto til å handle e-bøker, på samme måte som når du handler papirbøker. E-bøkene sendes deretter rett til din iPad eller Kindle. Konseptet er svært likt Apples App Store.

Amazon Kindle på iPad

Biblioteket i Kindle, hvor alle bøkene du kjøper dukker opp. Bøker man kjøper synkroniseres automagisk med alle enheter som er tilknyttet kontoen. Jeg får for eksempel sendt mine bøker til min iPad og iPhone.

Amazon Kindle-bibliotek

Bøker kan leses stående eller liggende.

Bad Science på iPad

Jeg liker e-bøker. Jeg liker også papirbøker. Det betyr imidlertid ikke at jeg i fremtiden foretrekker å kjøpe enten eller. Det avhenger av boken. Noen bøker vil jeg gjerne ha stående i hylla, andre vil jeg gjerne kunne trekke med meg i et mer hendig format enn selve boken, for eksempel på mobiltelefonen, iPad-en eller helt andre enheter.

Poenget er at jeg vil velge format selv, ikke at andre skal ta valget for meg. Det kommer jeg tilbake til i en senere artikkel.

Min utfordring står dermed åpen til den norske bokbransjen: Jeg har pengene, jeg har dingsene, når skal dere tilby varene både som e-bøker, papirbøker og lydbøker?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler