Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Min første e-bok

27.09.10

Jeg har akkurat kjøpt min første e-bok, i Amazons nettbutikk for iPad-versjonen av Kindle.

For ikke lenge siden skrev jeg om hvorfor og hvordan den norske bokbransjen må få ut fingeren og komme seg på nett med bøkene sine. Amazon er et forbilledlig eksempel på hvor enkelt det kan og bør gjøres.

Kindle er Amazons egen leseplate. På en Kindle kan man handle bøker direkte fra nettbokbutikken Amazon, via deres Kindle Store. I tillegg har Amazon vært så fremsynte å lage nettbutikken slik at man også kan handle via andre enheter, for eksempel via Apples iPad.

På iPad eller iPhone laster man ned et gratisprogram som kun heter Kindle. Via dette benytter du din Amazon-konto til å handle e-bøker, på samme måte som når du handler papirbøker. E-bøkene sendes deretter rett til din iPad eller Kindle. Konseptet er svært likt Apples App Store.

Amazon Kindle på iPad

Biblioteket i Kindle, hvor alle bøkene du kjøper dukker opp. Bøker man kjøper synkroniseres automagisk med alle enheter som er tilknyttet kontoen. Jeg får for eksempel sendt mine bøker til min iPad og iPhone.

Amazon Kindle-bibliotek

Bøker kan leses stående eller liggende.

Bad Science på iPad

Jeg liker e-bøker. Jeg liker også papirbøker. Det betyr imidlertid ikke at jeg i fremtiden foretrekker å kjøpe enten eller. Det avhenger av boken. Noen bøker vil jeg gjerne ha stående i hylla, andre vil jeg gjerne kunne trekke med meg i et mer hendig format enn selve boken, for eksempel på mobiltelefonen, iPad-en eller helt andre enheter.

Poenget er at jeg vil velge format selv, ikke at andre skal ta valget for meg. Det kommer jeg tilbake til i en senere artikkel.

Min utfordring står dermed åpen til den norske bokbransjen: Jeg har pengene, jeg har dingsene, når skal dere tilby varene både som e-bøker, papirbøker og lydbøker?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt