Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Idealistene

04.02.11

Leste du Storebror dreper? Nå er oppfølgeren Idealistene her, en bok om norsk venstresides flørt med regimer som har tatt livet av 100 millioner mennesker.

Idealistene

Rundt 100 millioner mennesker ble drept eller sultet til døde som følge av kommunistiske eksperimenter, hovedsaklig utført av Lenin, Stalin og Mao. Nazismen kritiseres — med rette — for å ha tatt livet av rundt 20 millioner mennesker, og uten å bagatellisere størrelsesforholdet står nazismen for en femtedel av antall døde sammenliknet med kommunismens ofre. Det heldigvis uakseptabelt å være nazist i dagens samfunn. Men med slike dødstall bak seg, er det stuerent å være kommunist, eller sosialist for den saks skyld?

Idealistene er underholdende på en småbisarr måte, men samtidig desto mer opplysende for oss som kun gjennom trøtte timer på ungdomskolen ble forsøkt formidlet politisk historie fjern fra vår egen virkelighet. Boken har fått gode anmeldelser i både Dagens Næringsliv og Aftenposten (anmeldelse ikke på nett), blant annet på grunn av det grundige arbeidet Bård Larsen har lagt ned i å formidle detaljene på en presis måte.

Jeg anbefaler Idealistene varmt for alle som alle som ønsker å lære mer om den norske venstresidens omgang med kommunistiske stater. Som det står på baksiden av boken: Venstreorienterte medløpere valgte bort friheten til fordel for dogmene. Men de valgte aldri bort sin egen frihet.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Film • Musikk • Bok Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler