Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Bønder i byen

06.07.11

I nærmest enhver diskusjon om distriks-, landbruks- eller rovdyrpolitikk hører man argumenter om at folk bosatt i byen ikke skal blande seg i diskusjonen, fordi folk som bor i byen umulig kan ha verken kompetanse om eller forståelse for forholdene.

Det er en banal stigmatisering jeg ikke aksepterer.

Selvfølgelig finner vi mennesker som sjelden ser andre grønne vekster enn bjørketrærne på Birkelunden, og som har vokst opp slik. Men faktum er at flesteparten av de som bor i byen er fra helt andre steder. Folk som bor i byen er ingen homogen masse.

Valg av bosted er ikke utslagsgivende for hva folk kan tilegne seg av kunnskap, hva man kan ha kompetanse om eller årsak til manglende evner til å sette seg inn i andre menneskers problemer.

Å avvise folk fra en diskusjon på generelt grunnlag, fordi de er bosatt i byen, er en vane man bør vende seg av med snarest. Ta heller folk på de dårlige argumentene, der de oppstår. Forutsatt at man har noen gode argumenter selv, da…

Frustrasjoner

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler