Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Bønder i byen

06.07.11

I nærmest enhver diskusjon om distriks-, landbruks- eller rovdyrpolitikk hører man argumenter om at folk bosatt i byen ikke skal blande seg i diskusjonen, fordi folk som bor i byen umulig kan ha verken kompetanse om eller forståelse for forholdene.

Det er en banal stigmatisering jeg ikke aksepterer.

Selvfølgelig finner vi mennesker som sjelden ser andre grønne vekster enn bjørketrærne på Birkelunden, og som har vokst opp slik. Men faktum er at flesteparten av de som bor i byen er fra helt andre steder. Folk som bor i byen er ingen homogen masse.

Valg av bosted er ikke utslagsgivende for hva folk kan tilegne seg av kunnskap, hva man kan ha kompetanse om eller årsak til manglende evner til å sette seg inn i andre menneskers problemer.

Å avvise folk fra en diskusjon på generelt grunnlag, fordi de er bosatt i byen, er en vane man bør vende seg av med snarest. Ta heller folk på de dårlige argumentene, der de oppstår. Forutsatt at man har noen gode argumenter selv, da…

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler