Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Little Brother

14.10.11

Cory Doctorow er en av mine store inspirasjonskilder. Han er forfatter, aktivist, journalist og blogger. Jeg kunne brukt en hel artikkel alene til å utbrodere hvorfor han er en viktig stemme i teknologi- og personverndebatten, men nøyer meg heller til å henvise til Wikipedia og NRKbeta.

Dette er derimot en bokanbefaling av det som er ansett som en av hans beste bøker; Little Brother.

Little Brother

Etter et terrorangrep på San Fransisco blir byen omdannet til en politistat i jakten på terrorister. Hovedpersonen er en 17 år gammel gutt som ved hjelp av teknologi tar opp kampen mot myndighetenes tilsidesettelse av grunnlov, personvern og borgerrettigheter.

Jeg var så heldig å få en prat og en signert utgave av boken på døde trær da Doctorow var i Oslo sist. En fin samtale om fri programvare og dets samfunnsbetydning.

Signert utgave av Little Brother

Du, derimot, kan enten kjøpe den trykket på døde trær eller laste den ned gratis. Boken er selvfølgelig lisensiert under Creative Commons, slik som alle de andre bøkene hans.

Oppdatering: Thomas har tipset om hvor du kan laste ned den norske oversettelsen. (Shame on Samlaget som fjernet den opprinnelige!)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Film • Musikk • Bok

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler