Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Little Brother

14.10.11

Cory Doctorow er en av mine store inspirasjonskilder. Han er forfatter, aktivist, journalist og blogger. Jeg kunne brukt en hel artikkel alene til å utbrodere hvorfor han er en viktig stemme i teknologi- og personverndebatten, men nøyer meg heller til å henvise til Wikipedia og NRKbeta.

Dette er derimot en bokanbefaling av det som er ansett som en av hans beste bøker; Little Brother.

Little Brother

Etter et terrorangrep på San Fransisco blir byen omdannet til en politistat i jakten på terrorister. Hovedpersonen er en 17 år gammel gutt som ved hjelp av teknologi tar opp kampen mot myndighetenes tilsidesettelse av grunnlov, personvern og borgerrettigheter.

Jeg var så heldig å få en prat og en signert utgave av boken på døde trær da Doctorow var i Oslo sist. En fin samtale om fri programvare og dets samfunnsbetydning.

Signert utgave av Little Brother

Du, derimot, kan enten kjøpe den trykket på døde trær eller laste den ned gratis. Boken er selvfølgelig lisensiert under Creative Commons, slik som alle de andre bøkene hans.

Oppdatering: Thomas har tipset om hvor du kan laste ned den norske oversettelsen. (Shame on Samlaget som fjernet den opprinnelige!)

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

5 kommentarer

  1. Du finner ebokversjonen av den norske oversettelsen her: http://bloggbib.net/ebok/

  2. Er ca halvveis i boken nå, og har problemer med å legge den fra meg. Mye gode poenger og tankevekkere. Lastet ned ebook versjonen og leser den på iPaden, men må nok bestille denne i et par eksemplarer, både til meg og som julegaver. Takk for tipset Martin

    • Og så tror man at man ikke kan tjene penger på å gi vekk noe gratis? ;-)

      • Ja. Merkelig det der.. ;) Har lastet ned den siste boken hans også nå, er det samme stil som little brother kommer jeg nok til å bestille tre av hver Alternativet var at jeg ikke hadde hørt om bøkene, så ja, gratis kan lønne seg

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er en blogg av Martin Koksrud Bekkelund, hvor han lufter sine tanker om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn Flickr Vimeo GitHub Google+ SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2015 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt