Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

DuckDuckGo

21.02.12

DuckDuckGo er en søkemotor som — i motsetning til Google — respekterer dine personverninteresser og ditt privatliv.

Google blir i stadig økende grad kritisert i personvernsaker. Der Google både sporer brukerne på tvers av tjenestene, logger søkeresultater og viser deg resultater avhengig av hva du gjør, lar DuckDuckGo deg være fullstendig anonym, uten å logge eller videreformidle noen av dine aktiviteter.

DuckDuckGo er ingen ny søkemotor, men den har ikke fått nevneverdig oppmerksomhet før de siste par månedene. I en tid hvor personvernet er gjenstand for stadige innskrenkninger er det på tide å anerkjenne tjenester som respekterer dine personverninteresser og ditt privatliv.

DuckDuckGo

Det er lenge siden jeg første gang uttrykte bekymring over Googles dominans, og når de vil tippe over fra brukerfokus til maktmisbruk. Om vi er der ennå skal jeg ikke spekulere i, men mengden informasjon de samler inn om hver og en av oss er stadig økende. Det er urovekkende.

De siste par årene har personvern stadig blitt satt på agendaen, både nasjonalt og internasjonalt, gjennom behandling av saker som Datalagringsdirektivet (DLD), SOPA/PIPA og ACTA. I kjølvannet av at personvernet stadig er gjenstand for innskrenkninger, tror jeg vi i tiden som kommer vil se stadig flere tjenester som lar brukerne opptre anonymt. DuckDuckGo er et kjærkomment eksempel.

Jeg har tatt i bruk DuckDuckGo som mitt førstevalg på søk, og oppfordrer deg til det samme!

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt