Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

DuckDuckGo

21.02.12

DuckDuckGo er en søkemotor som — i motsetning til Google — respekterer dine personverninteresser og ditt privatliv.

Google blir i stadig økende grad kritisert i personvernsaker. Der Google både sporer brukerne på tvers av tjenestene, logger søkeresultater og viser deg resultater avhengig av hva du gjør, lar DuckDuckGo deg være fullstendig anonym, uten å logge eller videreformidle noen av dine aktiviteter.

DuckDuckGo er ingen ny søkemotor, men den har ikke fått nevneverdig oppmerksomhet før de siste par månedene. I en tid hvor personvernet er gjenstand for stadige innskrenkninger er det på tide å anerkjenne tjenester som respekterer dine personverninteresser og ditt privatliv.

DuckDuckGo

Det er lenge siden jeg første gang uttrykte bekymring over Googles dominans, og når de vil tippe over fra brukerfokus til maktmisbruk. Om vi er der ennå skal jeg ikke spekulere i, men mengden informasjon de samler inn om hver og en av oss er stadig økende. Det er urovekkende.

De siste par årene har personvern stadig blitt satt på agendaen, både nasjonalt og internasjonalt, gjennom behandling av saker som Datalagringsdirektivet (DLD), SOPA/PIPA og ACTA. I kjølvannet av at personvernet stadig er gjenstand for innskrenkninger, tror jeg vi i tiden som kommer vil se stadig flere tjenester som lar brukerne opptre anonymt. DuckDuckGo er et kjærkomment eksempel.

Jeg har tatt i bruk DuckDuckGo som mitt førstevalg på søk, og oppfordrer deg til det samme!

Generelt

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler