Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Omstillingsprosesser

27.06.14

Den norske mediebransjen må igjennom omfattende kostnadskutt. I stedet for å være et offer for omstilling, slik den norske mediebransjen nå er, kunne man i stedet drevet omstillingsprosessen.

Mediekutt for én milliard

I en verden hvor alt er tilgjengelig over internett finner kundene andre og bedre kanaler for informasjon. Mediebransjen kan takke seg selv: Avisene har gitt vekk produktet sitt på nett siden 90-tallet, forlagene sitter fortsatt med hendene i fanget og ser Amazon og Apple knytte stadig tettere bånd til norske kunder.

Hva med å tilby avisleserne en fantastisk opplevelse på nett, mobil og nettbrett? Hva med å gjøre alle bøker enkelt tilgjengelig som e-bøker? Hva med TV on demand over internett? Det er lett å se lavthengende frukt. Men den forblir uplukket blant annet fordi vi har et skattesystem som favoriserer det gamle, et skattesystem mediebransjen selv har lobbet frem.

Omstilling kommer for alle uansett. Da står man overfor et valg: å drive prosessen eller å bli et offer for den. Mediebransjen valgte det siste.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler