Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

littleBits

18.08.14

littleBits er en enkel og morsom måte å lære seg prototyping med elektronikk, enten man er 7 eller 37 år. Alt du får er en bunke deler. Ingen manual. Ingen oppskrifter. Her er det fantasien som gjelder.

littleBits

Helt siden jeg så Ayah Bdeir snakke om littleBits på TED for et par år siden har jeg hatt lyst til å skaffe meg det.

Konseptet er enkelt. littleBits består av forskjellige moduler. De forskjellige modulene forsyner puslespillet med strøm, tar i mot input og sender ut output. Siste nytt i produktporteføljen til littleBits er cloudBit, en liten Linux-basert datamaskin som du kobler til på samme måte som de andre komponentene, og som sørger for at puslespillet ditt nå kan kommunisere med internett.

Foreløpig har jeg ingen anelse om hva jeg skal bruke det til, men jeg finner nok på noe. Spesielt interessant er det også at littleBits via cloudBit kan kommunisere via IFTTT.

Norge trenger sårt en ny kreativ generasjon som ikke forsvinner ned i malstrømmen til oljebransjen. Hva med å gi barna dine littleBits til jul eller bursdag?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler