Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

littleBits

18.08.14

littleBits er en enkel og morsom måte å lære seg prototyping med elektronikk, enten man er 7 eller 37 år. Alt du får er en bunke deler. Ingen manual. Ingen oppskrifter. Her er det fantasien som gjelder.

littleBits

Helt siden jeg så Ayah Bdeir snakke om littleBits på TED for et par år siden har jeg hatt lyst til å skaffe meg det.

Konseptet er enkelt. littleBits består av forskjellige moduler. De forskjellige modulene forsyner puslespillet med strøm, tar i mot input og sender ut output. Siste nytt i produktporteføljen til littleBits er cloudBit, en liten Linux-basert datamaskin som du kobler til på samme måte som de andre komponentene, og som sørger for at puslespillet ditt nå kan kommunisere med internett.

Foreløpig har jeg ingen anelse om hva jeg skal bruke det til, men jeg finner nok på noe. Spesielt interessant er det også at littleBits via cloudBit kan kommunisere via IFTTT.

Norge trenger sårt en ny kreativ generasjon som ikke forsvinner ned i malstrømmen til oljebransjen. Hva med å gi barna dine littleBits til jul eller bursdag?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt