Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Nekrolog over Friprogsenteret

06.11.14

8. oktober ble Friprogsenteret strøket fra statsbudsjettet. 17. oktober ble samtlige ansatte ved senteret sagt opp. Ettersom jeg selv jobbet ved senteret i fire år, er det på sin plass med noen betraktninger.

Friprogsenteret så dagens lys sent i 2007. Bjørn Venn var sentral initiativtaker og senterets første ansatte var Heidi Arnesen Austlid før Christer Gundersen, meg selv og Morten Amundsen kom ombord. Senere har også Rune Strømme kommet innom, i tillegg til også Salve J. Nilsen og flere andre.

Strategien var enkel: offentlig sektor har mye å hente på å dele kunnskap om programvare som anskaffes for offentlige midler. Strategien er like aktuell i dag. Offentlig sektor har knapt nok skrapt i overflaten av potensialet. Systematisert deling, gjenbruk og samarbeid om IT-løsninger ville skapt bedre løsninger til lavere kostnader. I resten av verden skalerer man opp fagmiljøer med denne kompetansen, mest nærliggende i Storbritania, mens vi i Norge velger å avvikle den.

I dag har jeg selv det daglige ansvaret for store løsninger som er bygget på fri programvare. Fordelene er så mange at de fortjener en egen artikkel. Jeg ville aldri byttet.

Jeg vet at kunnskapen Friprogsenteret har formidlet gjennom de syv årene det har vært i drift har kommet til nytte. Konferansen GoOpen har hvert år samlet flere hundre mennesker for å utveksle erfaringer og knytte kontakter. Magasinet Smart har bidratt til å etablere et nytt tankesett som utfordrer det etablerte.

Nå er begge deler historie.

En viktig stemme har forsvunnet fra norsk IT-bransje.

Frustrasjoner

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler