Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Nekrolog over Friprogsenteret

06.11.14

8. oktober ble Friprogsenteret strøket fra statsbudsjettet. 17. oktober ble samtlige ansatte ved senteret sagt opp. Ettersom jeg selv jobbet ved senteret i fire år, er det på sin plass med noen betraktninger.

Friprogsenteret så dagens lys sent i 2007. Bjørn Venn var sentral initiativtaker og senterets første ansatte var Heidi Arnesen Austlid før Christer Gundersen, meg selv og Morten Amundsen kom ombord. Senere har også Rune Strømme kommet innom, i tillegg til også Salve J. Nilsen og flere andre.

Strategien var enkel: offentlig sektor har mye å hente på å dele kunnskap om programvare som anskaffes for offentlige midler. Strategien er like aktuell i dag. Offentlig sektor har knapt nok skrapt i overflaten av potensialet. Systematisert deling, gjenbruk og samarbeid om IT-løsninger ville skapt bedre løsninger til lavere kostnader. I resten av verden skalerer man opp fagmiljøer med denne kompetansen, mest nærliggende i Storbritania, mens vi i Norge velger å avvikle den.

I dag har jeg selv det daglige ansvaret for store løsninger som er bygget på fri programvare. Fordelene er så mange at de fortjener en egen artikkel. Jeg ville aldri byttet.

Jeg vet at kunnskapen Friprogsenteret har formidlet gjennom de syv årene det har vært i drift har kommet til nytte. Konferansen GoOpen har hvert år samlet flere hundre mennesker for å utveksle erfaringer og knytte kontakter. Magasinet Smart har bidratt til å etablere et nytt tankesett som utfordrer det etablerte.

Nå er begge deler historie.

En viktig stemme har forsvunnet fra norsk IT-bransje.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler