Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Overvåkingens proporsjoner

17.12.14

Nylig ble det kjent hvordan store deler av Oslo sentrum overvåkes av en eller flere ukjente aktører. Overvåkingen er uakseptabel. Nå kreves det opprydding. Det iverksettes etterforskning. Men det er et trist paradoks her.

Overvåkingen av Oslo sentrum har begrenset omfang. Det er en fysisk grense for hvor mange personer en falsk basestasjon kan håndtere, og det er begrenset hvor mange mennesker som passerer den.

På internett, derimot, hvor vi overvåkes i langt større omfang, ser færre ut til å bry seg. Avsløringene til Snowden viser det ekstreme omfanget. Det er liten grunn til å tro at andre stater er bedre.

Det paradoksalt triste er at når overvåkingen er synlig og konkret, så tas den på alvor. Men når den er usynlig og abstrakt, så er det færre som bryr seg.

Jeg håper vi i sum lærer av både Snowden og overvåkingen av Oslo sentrum at slik overvåking er uakseptabel, uavhengig av hvorvidt den er konkret og lokal eller abstrakt og internasjonal.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler