Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-50)

16.12.16

Denne uken

 1. Amazon tester ut butikker uten kasse Disrupt or die
 2. IoT-julegavene du ikke vil ha Sikkerhet
 3. Du tror du klarer å oppbevare kryptonøklene dine selv? Sikkerhet
 4. Googles selvkjørende biler lanseres som Waymo Disrupt or die
 5. Hva kan du gjøre for sikkerhet og personvern? Sikkerhet

1. Amazon tester ut butikker uten kasse

Lei av å stå i kø foran kassa når du er ferdig med å handle? Amazon tester ut butikker uten kasse. Teknologien har vært her lenge, nå ser det ut til at den også har blitt billig nok. Konseptet er kult, men det skal bli spennende å se vilkårene for bruk og om personvernet blir ivaretatt godt nok.

Les hos VentureBeat

2. IoT-julegavene du ikke vil ha

På oppdrag fra Forbrukerrådet har konsulentselskapet Bouvet testet sikkerheten i flere internettilkoblede dukker. Det gikk ikke så bra.

Les hos NRKbeta

3. Du tror du klarer å oppbevare kryptonøklene dine selv?

Trygg oppbevaring av kryptonøkler er krevende. I en artikkel i Ars Technica skriver Filippo Valsorda hos Cloudflare at «I should be the perfect user for PGP: competent, enthusiast, embedded in a similar community. But it just didn’t work.».

Les hos Ars Technica

4. Googles selvkjørende biler lanseres som Waymo

Selvkjørende biler kommer til å bli langt mer enn vanlige biler som er modifisert til å kjøre selv. Jeg tror at vi kommer til å se langt flere minibiler, små kapsler med plass til én eller to, slik som Googles nylanserte Waymo.

Les hos Medium

5. Hva kan du gjøre for sikkerhet og personvern?

Sikkerhet på nett og ivaretakelse av personvernet kommer til å bli enda viktigere enn hva vi trodde bare for et par måneder siden. Hva blir viktig i årene som kommer og hvordan kan du bidra?

Les hos Bruce Schneier

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Foto: «Be the first to read…» by Thomas Leuthard. Licensed under CC BY 2.0.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

 • Google Wifi lanseres i Norge i dag - Tek.no

  Mesh-nettverk har vært i vinden det siste året, men spesielt én aktør har glimret med sitt fravær i Norge så langt, nemlig Google. 

  Det blir det en endring på nå. Google melder at mesh-systemet Google Wifi er tilgjengelig i butikker fra og med i dag. 

 • The Beginner's Guide to IFTTT

  In our new series Getting It, we’ll give you all you need to know to get started with and excel at a wide range of technology, both on and offline. Here, we’re arming you with everything you need to know to master the world of IFTTT.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt