Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-50)

16.12.16

Denne uken

 1. Amazon tester ut butikker uten kasse Disrupt or die
 2. IoT-julegavene du ikke vil ha Sikkerhet
 3. Du tror du klarer å oppbevare kryptonøklene dine selv? Sikkerhet
 4. Googles selvkjørende biler lanseres som Waymo Disrupt or die
 5. Hva kan du gjøre for sikkerhet og personvern? Sikkerhet

1. Amazon tester ut butikker uten kasse

Lei av å stå i kø foran kassa når du er ferdig med å handle? Amazon tester ut butikker uten kasse. Teknologien har vært her lenge, nå ser det ut til at den også har blitt billig nok. Konseptet er kult, men det skal bli spennende å se vilkårene for bruk og om personvernet blir ivaretatt godt nok.

Les hos VentureBeat

2. IoT-julegavene du ikke vil ha

På oppdrag fra Forbrukerrådet har konsulentselskapet Bouvet testet sikkerheten i flere internettilkoblede dukker. Det gikk ikke så bra.

Les hos NRKbeta

3. Du tror du klarer å oppbevare kryptonøklene dine selv?

Trygg oppbevaring av kryptonøkler er krevende. I en artikkel i Ars Technica skriver Filippo Valsorda hos Cloudflare at «I should be the perfect user for PGP: competent, enthusiast, embedded in a similar community. But it just didn’t work.».

Les hos Ars Technica

4. Googles selvkjørende biler lanseres som Waymo

Selvkjørende biler kommer til å bli langt mer enn vanlige biler som er modifisert til å kjøre selv. Jeg tror at vi kommer til å se langt flere minibiler, små kapsler med plass til én eller to, slik som Googles nylanserte Waymo.

Les hos Medium

5. Hva kan du gjøre for sikkerhet og personvern?

Sikkerhet på nett og ivaretakelse av personvernet kommer til å bli enda viktigere enn hva vi trodde bare for et par måneder siden. Hva blir viktig i årene som kommer og hvordan kan du bidra?

Les hos Bruce Schneier

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Foto: «Be the first to read…» by Thomas Leuthard. Licensed under CC BY 2.0.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt