Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-52)

30.12.16

Denne uken

 1. Er PGP så enkelt som mange mener? Sikkerhet
 2. Hva er en smidig produkteier? Teknologiledelse
 3. Var 2016 egentlig så ille? Politikk
 4. Tofaktorautentisering gjort enkelt Sikkerhet
 5. Fra Oslo til Blefjell På farten

1. Er PGP så enkelt som mange mener?

PGP fremholdes av mange nærmest som det eneste alternativet hvis man vil holde sin kommunikasjon privat. Men den anerkjente sikkerhetseksperten Bruce Schneier skriver noe jeg har tenkt lenge, når han skriver at «I don’t like PGP, and I use it as little as possible. If I want to communicate securely with someone, I use Signal.»

Les hos Bruce Schneier

2. Hva er en smidig produkteier?

Produkteier. Produktsjef. Produktansvarlig. Om ikke begrepene betyr nøyaktig det samme, beskriver de allikevel den som har ansvaret for et produkt eller en tjeneste. Hvordan arbeider egentlig en smidig produkteier? Om ikke alt er helt identisk beskriver denne videoen fra Henrik Kniberg min hverdag rimelig bra. Videoen er egentlig et dagskurs presset ned på 15 vel anvendte minutter.

Se på YouTube

3. Var 2016 egentlig så ille?

Brexit. Trump. Hatretorikk. Falske nyheter. Mye har tilsynelatende gått i revers i 2016. Men hvis du i lett passiar over nyttårsmiddagen vil fremstå som positiv og kunnskapsrik kan du lese disse 99 fantastiske tingene som skjedde i 2016.

Les hos Angus Hervey

4. Tofaktorautentisering gjort enkelt

Tofaktorautentisering har ikke alltid vært enkelt. Enten er det sikkert og lite brukervennlig, eller så er det mindre sikkert og mer brukervennlig. Yubico er et svensk selskap som produserer Yubikey og har som mål å være både brukervennlig og sikkert. De er billige, så kjøp et par og prøv dem ut. Jeg kommer tilbake med en oppfølgingssak om Yubikeys.

Les hos Yubico

5. Fra Oslo til Blefjell

Lei av å lese? Hva med å hvile øynene på en fantastisk bildeserie av Marius Nergård Pettersen? Han er en av de dyktigere fotojournalistene som frekventerer alt fra Fjell og vidde til A-magasinet. Her kan du følge hans ferd fra Oslo til Blefjell på ski, en del av en rekke turer som inngår i boken «Oslos nære vilmark» som kona og jeg gjesteopptrer i.

Se hos Marius Nergård Pettersen

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Foto: «Be the first to read…» by Thomas Leuthard. Licensed under CC BY 2.0.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

 • Google Wifi lanseres i Norge i dag - Tek.no

  Mesh-nettverk har vært i vinden det siste året, men spesielt én aktør har glimret med sitt fravær i Norge så langt, nemlig Google. 

  Det blir det en endring på nå. Google melder at mesh-systemet Google Wifi er tilgjengelig i butikker fra og med i dag. 

 • The Beginner's Guide to IFTTT

  In our new series Getting It, we’ll give you all you need to know to get started with and excel at a wide range of technology, both on and offline. Here, we’re arming you with everything you need to know to master the world of IFTTT.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt