Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-52)

30.12.16

Denne uken

 1. Er PGP så enkelt som mange mener? Sikkerhet
 2. Hva er en smidig produkteier? Teknologiledelse
 3. Var 2016 egentlig så ille? Politikk
 4. Tofaktorautentisering gjort enkelt Sikkerhet
 5. Fra Oslo til Blefjell På farten

1. Er PGP så enkelt som mange mener?

PGP fremholdes av mange nærmest som det eneste alternativet hvis man vil holde sin kommunikasjon privat. Men den anerkjente sikkerhetseksperten Bruce Schneier skriver noe jeg har tenkt lenge, når han skriver at «I don’t like PGP, and I use it as little as possible. If I want to communicate securely with someone, I use Signal.»

Les hos Bruce Schneier

2. Hva er en smidig produkteier?

Produkteier. Produktsjef. Produktansvarlig. Om ikke begrepene betyr nøyaktig det samme, beskriver de allikevel den som har ansvaret for et produkt eller en tjeneste. Hvordan arbeider egentlig en smidig produkteier? Om ikke alt er helt identisk beskriver denne videoen fra Henrik Kniberg min hverdag rimelig bra. Videoen er egentlig et dagskurs presset ned på 15 vel anvendte minutter.

Se på YouTube

3. Var 2016 egentlig så ille?

Brexit. Trump. Hatretorikk. Falske nyheter. Mye har tilsynelatende gått i revers i 2016. Men hvis du i lett passiar over nyttårsmiddagen vil fremstå som positiv og kunnskapsrik kan du lese disse 99 fantastiske tingene som skjedde i 2016.

Les hos Angus Hervey

4. Tofaktorautentisering gjort enkelt

Tofaktorautentisering har ikke alltid vært enkelt. Enten er det sikkert og lite brukervennlig, eller så er det mindre sikkert og mer brukervennlig. Yubico er et svensk selskap som produserer Yubikey og har som mål å være både brukervennlig og sikkert. De er billige, så kjøp et par og prøv dem ut. Jeg kommer tilbake med en oppfølgingssak om Yubikeys.

Les hos Yubico

5. Fra Oslo til Blefjell

Lei av å lese? Hva med å hvile øynene på en fantastisk bildeserie av Marius Nergård Pettersen? Han er en av de dyktigere fotojournalistene som frekventerer alt fra Fjell og vidde til A-magasinet. Her kan du følge hans ferd fra Oslo til Blefjell på ski, en del av en rekke turer som inngår i boken «Oslos nære vilmark» som kona og jeg gjesteopptrer i.

Se hos Marius Nergård Pettersen

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Foto: «Be the first to read…» by Thomas Leuthard. Licensed under CC BY 2.0.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt