Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-02)

13.01.17

Denne uken

  1. Smarthus med open source Duppeditter
  2. Hva ødelegger en virksomhet? Teknologiledelse
  3. Bokanbefaling fra Seth Godin Film • Musikk • Bok
  4. Hvilket fordelsprogram for matvarer er best? Tester
  5. Fattige spiller spill, rike skolerer seg Politikk

1. Smarthus med open source

En av mine innvendinger mot smarthus er at man risikerer å gjøre seg avhengig av proprietære løsninger som skaper innlåsing til en bestemt leverandør eller økosystem. Imidlertid finnes det alternativer, spesielt for dem som ikke er fremmede fra å selv ha kontroll over hjemmet, som for eksempel Home Assistant.

Les hos Home Assistant

2. Hva ødelegger en virksomhet?

I et gammelt intervju (2 minutter) forklarer Steve Jobs hva som skjer med et selskap straks det blir stort nok og får en monopolliknende situasjon, og hvordan dette blir et hinder fra å fortsette å lage de gode produktene som førte dem dit.

Se på YouTube

3. Bokanbefaling fra Seth Godin

Seth Godin skriver en blogg du bør lese. Det samme bør du med bøkene hans. Før jul listet han opp noen håndfuller bøker som var verdt å gi bort til jul. Jeg har tatt vare på listen for min egen del. Kanskje finner også du noe nyttig der?

Les hos Seth Godin

4. Hvilket fordelsprogram for matvarer er best?

Tidligere denne uken kritiserte jeg fordelsprogrammet Æ fra REMA 1000 for å ikke være konkurransedyktig. Nå har DinSide sammenliknet fordelsprogrammer for matvarer.

Les hos DinSide

5. Fattige spiller spill, rike skolerer seg

Jeg har tidligere argumenter for å få programmering inn som fag i skolen. Mens velstående unge bruker internett til å tilegne seg kunnskap, bruker dem fra en mer ressursfattig bakgrunn nettet til chatting og spill.

Les hos Computerworld

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Endelig helg

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler