Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-02)

13.01.17

Denne uken

 1. Smarthus med open source Duppeditter
 2. Hva ødelegger en virksomhet? Teknologiledelse
 3. Bokanbefaling fra Seth Godin Film • Musikk • Bok
 4. Hvilket fordelsprogram for matvarer er best? Tester
 5. Fattige spiller spill, rike skolerer seg Politikk

1. Smarthus med open source

En av mine innvendinger mot smarthus er at man risikerer å gjøre seg avhengig av proprietære løsninger som skaper innlåsing til en bestemt leverandør eller økosystem. Imidlertid finnes det alternativer, spesielt for dem som ikke er fremmede fra å selv ha kontroll over hjemmet, som for eksempel Home Assistant.

Les hos Home Assistant

2. Hva ødelegger en virksomhet?

I et gammelt intervju (2 minutter) forklarer Steve Jobs hva som skjer med et selskap straks det blir stort nok og får en monopolliknende situasjon, og hvordan dette blir et hinder fra å fortsette å lage de gode produktene som førte dem dit.

Se på YouTube

3. Bokanbefaling fra Seth Godin

Seth Godin skriver en blogg du bør lese. Det samme bør du med bøkene hans. Før jul listet han opp noen håndfuller bøker som var verdt å gi bort til jul. Jeg har tatt vare på listen for min egen del. Kanskje finner også du noe nyttig der?

Les hos Seth Godin

4. Hvilket fordelsprogram for matvarer er best?

Tidligere denne uken kritiserte jeg fordelsprogrammet Æ fra REMA 1000 for å ikke være konkurransedyktig. Nå har DinSide sammenliknet fordelsprogrammer for matvarer.

Les hos DinSide

5. Fattige spiller spill, rike skolerer seg

Jeg har tidligere argumenter for å få programmering inn som fag i skolen. Mens velstående unge bruker internett til å tilegne seg kunnskap, bruker dem fra en mer ressursfattig bakgrunn nettet til chatting og spill.

Les hos Computerworld

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt