Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-02)

13.01.17

Denne uken

 1. Smarthus med open source Duppeditter
 2. Hva ødelegger en virksomhet? Teknologiledelse
 3. Bokanbefaling fra Seth Godin Film • Musikk • Bok
 4. Hvilket fordelsprogram for matvarer er best? Tester
 5. Fattige spiller spill, rike skolerer seg Politikk

1. Smarthus med open source

En av mine innvendinger mot smarthus er at man risikerer å gjøre seg avhengig av proprietære løsninger som skaper innlåsing til en bestemt leverandør eller økosystem. Imidlertid finnes det alternativer, spesielt for dem som ikke er fremmede fra å selv ha kontroll over hjemmet, som for eksempel Home Assistant.

Les hos Home Assistant

2. Hva ødelegger en virksomhet?

I et gammelt intervju (2 minutter) forklarer Steve Jobs hva som skjer med et selskap straks det blir stort nok og får en monopolliknende situasjon, og hvordan dette blir et hinder fra å fortsette å lage de gode produktene som førte dem dit.

Se på YouTube

3. Bokanbefaling fra Seth Godin

Seth Godin skriver en blogg du bør lese. Det samme bør du med bøkene hans. Før jul listet han opp noen håndfuller bøker som var verdt å gi bort til jul. Jeg har tatt vare på listen for min egen del. Kanskje finner også du noe nyttig der?

Les hos Seth Godin

4. Hvilket fordelsprogram for matvarer er best?

Tidligere denne uken kritiserte jeg fordelsprogrammet Æ fra REMA 1000 for å ikke være konkurransedyktig. Nå har DinSide sammenliknet fordelsprogrammer for matvarer.

Les hos DinSide

5. Fattige spiller spill, rike skolerer seg

Jeg har tidligere argumenter for å få programmering inn som fag i skolen. Mens velstående unge bruker internett til å tilegne seg kunnskap, bruker dem fra en mer ressursfattig bakgrunn nettet til chatting og spill.

Les hos Computerworld

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt