Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-05)

03.02.17

Denne uken

 1. Slik handler du briller på nett Duppeditter
 2. Flyreiser i vår moralske blindsone Miljø
 3. UiO med nytt studium for digital økonomi og ledelse Teknologiledelse
 4. Trump endrer personvernregler Politikk
 5. Trygg uten antivirus Programvare

1. Slik handler du briller på nett

De av oss som bruker briller vet at briller kan være en dyr affære. Det trenger det ikke være. Så lenge du har kjenneskap til dine egne øyne kan du handle briller på nett. Her får du tips om hvordan du går frem.

Les hos Lifehacker

2. Flyreiser i vår moralske blindsone

Av alle ting vi som enkeltpersoner gjør mot klimaet, er flyreisene verst. Likevel flyr vi som nyforelskede og liker andres flyturer på Facebook. Hvorfor?

Les hos Harvest

3. UiO med nytt studium for digital økonomi og ledelse

Verden har for få folk som forstår teknologi og ledelse. Det vil UiO gjøre noe med, og lanserer «DigØk», en lettvektsversjon av NTNUs indøk.

Les hos Espen Andersen

4. Trump endrer personvernregler

Trump har ikke ligget på latsiden etter innsettelsen. Endringene har imidlertid ikke vært til det bedre, noe en nylig regelendring tydelig viser. Personer uten amerikansk statsborgerskap blir fratatt personvernrettigheter. De endelige konsekvensene er uvisst, men har du data lagret hos amerikanske selskaper bør du allerede nå ta forholdsregler.

Les hos DN

5. Trygg uten antivirus

2. februar er det ti år siden jeg sluttet å bruke et antivirusprogram, primært fordi det var da jeg fikk min første Mac. Siden den gang har jeg klart meg fint, og det er stadig flere som tar til orde for å kvitte seg fullstendig med antivirus.

Les hos Ars Technica

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt