Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-05)

03.02.17

Denne uken

 1. Slik handler du briller på nett Duppeditter
 2. Flyreiser i vår moralske blindsone Miljø
 3. UiO med nytt studium for digital økonomi og ledelse Teknologiledelse
 4. Trump endrer personvernregler Politikk
 5. Trygg uten antivirus Programvare

1. Slik handler du briller på nett

De av oss som bruker briller vet at briller kan være en dyr affære. Det trenger det ikke være. Så lenge du har kjenneskap til dine egne øyne kan du handle briller på nett. Her får du tips om hvordan du går frem.

Les hos Lifehacker

2. Flyreiser i vår moralske blindsone

Av alle ting vi som enkeltpersoner gjør mot klimaet, er flyreisene verst. Likevel flyr vi som nyforelskede og liker andres flyturer på Facebook. Hvorfor?

Les hos Harvest

3. UiO med nytt studium for digital økonomi og ledelse

Verden har for få folk som forstår teknologi og ledelse. Det vil UiO gjøre noe med, og lanserer «DigØk», en lettvektsversjon av NTNUs indøk.

Les hos Espen Andersen

4. Trump endrer personvernregler

Trump har ikke ligget på latsiden etter innsettelsen. Endringene har imidlertid ikke vært til det bedre, noe en nylig regelendring tydelig viser. Personer uten amerikansk statsborgerskap blir fratatt personvernrettigheter. De endelige konsekvensene er uvisst, men har du data lagret hos amerikanske selskaper bør du allerede nå ta forholdsregler.

Les hos DN

5. Trygg uten antivirus

2. februar er det ti år siden jeg sluttet å bruke et antivirusprogram, primært fordi det var da jeg fikk min første Mac. Siden den gang har jeg klart meg fint, og det er stadig flere som tar til orde for å kvitte seg fullstendig med antivirus.

Les hos Ars Technica

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt