Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-05)

03.02.17

Denne uken

  1. Slik handler du briller på nett Duppeditter
  2. Flyreiser i vår moralske blindsone Miljø
  3. UiO med nytt studium for digital økonomi og ledelse Teknologiledelse
  4. Trump endrer personvernregler Politikk
  5. Trygg uten antivirus Programvare

1. Slik handler du briller på nett

De av oss som bruker briller vet at briller kan være en dyr affære. Det trenger det ikke være. Så lenge du har kjenneskap til dine egne øyne kan du handle briller på nett. Her får du tips om hvordan du går frem.

Les hos Lifehacker

2. Flyreiser i vår moralske blindsone

Av alle ting vi som enkeltpersoner gjør mot klimaet, er flyreisene verst. Likevel flyr vi som nyforelskede og liker andres flyturer på Facebook. Hvorfor?

Les hos Harvest

3. UiO med nytt studium for digital økonomi og ledelse

Verden har for få folk som forstår teknologi og ledelse. Det vil UiO gjøre noe med, og lanserer «DigØk», en lettvektsversjon av NTNUs indøk.

Les hos Espen Andersen

4. Trump endrer personvernregler

Trump har ikke ligget på latsiden etter innsettelsen. Endringene har imidlertid ikke vært til det bedre, noe en nylig regelendring tydelig viser. Personer uten amerikansk statsborgerskap blir fratatt personvernrettigheter. De endelige konsekvensene er uvisst, men har du data lagret hos amerikanske selskaper bør du allerede nå ta forholdsregler.

Les hos DN

5. Trygg uten antivirus

2. februar er det ti år siden jeg sluttet å bruke et antivirusprogram, primært fordi det var da jeg fikk min første Mac. Siden den gang har jeg klart meg fint, og det er stadig flere som tar til orde for å kvitte seg fullstendig med antivirus.

Les hos Ars Technica

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Endelig helg

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er SVP Business Development, International Growth hos Documaster. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2023 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler