Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Om å tenke som kunden

09.02.17

De aller fleste av oss som arbeider med IT, gjør det fordi det er noen andre som skal bruke det vi lager. Lager du en nettbutikk har du kunder som skal handle der.

Til tross for dette er det allikevel overraskende mange som ikke klarer å tenke som en kunde. En ting er å gjennomføre en prosess, for eksempel finne noen varer i en nettbutikk og betale for dem. Dette klarer alle å lage. En annen ting er er å forstå hva som er viktig for kunden underveis og hvordan kunden tenker.

La meg ta et eksempel.

Jeg er ute etter å kjøpe ny fryser hjemme, og tenker å handle på nett. WhiteAway er en av nettbutikkene jeg er innom. Her finner jeg en fryser jeg har lyst på. Men finner jeg den samme fryseren billigere et annet sted? Jeg dobbeltklikker på modellbetegnelsen i nettbutikken, for å markere teksten, kopiere den og søke på prisjakt.no for å se om andre selger den billigere.

Det er her nettbutikken viser at de forstår hvordan jeg tenker. Idet jeg dobbeltklikker på modellbetegnelsen, dukker det opp en liten melding:

WhiteAway prismatch

Intensjonen min er åpenbar. Jeg vil se om noen andre selger den billigere. Dette har nettbutikken forstått, og de reagerer på min intensjon ved å si at «sjekk gjerne prisen andre steder, finner du den billigere et annet sted, så får du den til samme pris hos oss».

Ved å tenke som en kunde, øker nettbutikken sannsynligheten for at jeg handler hos dem og reduserer risikoen for et tapt salg fordi de ikke aner hva kundene faktisk gjør i nettbutikken.

Nettbutikken er brukt som et eksempel fordi det er lett å forstå. Men å tenke som en kunde, eller en bruker, går igjen i hver eneste IT-løsning som lages. Hva tenker egentlig folk når de bruker løsningene du lager?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Teknologiledelse

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler