Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-10)

10.03.17

Denne uken

 1. Cash is no longer king Personvern
 2. Test av passordprogrammer Sikkerhet
 3. DRM anno 2017 Frustrasjoner
 4. GitLab blir i skyen Teknologiledelse
 5. Tenk sikkerhet når du kjøper bruktbil Sikkerhet

1. Cash is no longer king

Anonymitet og personvern har vært viktige argumenter for fortsatt bruk av fysiske kontanter. Men, sett bort fra det fysiske perspektivet, er det bare fordeler med kontanter?

Les hos Christoffer Hernæs

2. Test av passordprogrammer

Passord er ikke noe du bør huske. De bør heller ikke være korte. Og ikke bør du bruke samme passord flere steder. Engadget tester passordprogrammer som hjelper deg med å holde orden på brukernavn og passord. Dette er noe du absolutt bør skaffe deg.

Les hos Engadget

3. DRM anno 2017

DRM er noe du bør sky som pesten. Ikke fordi du har tenkt å gjøre noe ulovlig med innholdet, men fordi det forhindrer deg i å konsumere det slik du selv vil. I tillegg ønsker nå innholdsprodusenter å utvide omfanget av DRM.

Les hos Boing Boing

4. GitLab blir i skyen

Før nyttår skrev jeg om GitLab som ville forlate skyen til fordel for egen drift. Nå har de ombestemt seg.

Les hos GitLab

5. Tenk sikkerhet når du kjøper bruktbil

Skal du kjøpe bruktbil? Da er det greit å vite hva du bør tenke på, dersom bilen er av nyere dato og kan betjenes via apps og web.

Les hos Engadget

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt