Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-17)

28.04.17

Denne helgen

 1. Krev erstatning for utsolgte varer Frustrasjoner
 2. Dyrk dine egne grønnsaker og urter året rundt Mat & Drikke
 3. Kortløs netthandel Disrupt or die
 4. Tragikomisk kundebehandling beviser problemer med lock-in Frustrasjoner
 5. Når statlig IT henger bakpå Politikk

1. Krev erstatning for utsolgte varer

Er nettbutikken utsolgt? Krev erstatning!

Les hos DinSide

2. Dyrk dine egne grønnsaker og urter året rundt

Med MicroGrow Kit kan du dyrke dine egne grønnsaker og urter året rundt innendørs. Produktet springer ut av MIT Media Lab. (Ikke la deg lure av teksten om forsendelser kun i USA, jeg har bestilt til Norge.)

Les hos Make:

3. Kortløs netthandel

En trend vi kjenner blant annet fra AliPay, er at du hos store netthandelsaktører ikke trenger kredittkort tilgjengelig for å handle. Sist ut er Amazon Cash.

Les hos Engadget

4. Tragikomisk kundebehandling beviser problemer med lock-in

Historien om en misfornøyd kunde som ga en dårlig produktanmeldelse går sin seiersgang på nettet. Kunden klaget over en nettilkoblet garasjeportåpner, leverandøren svarte med å stenge ham ute. Bokstavelig talt. Åpne løsninger og eierskap til egne dingser er fortsatt viktig.

Les hos Ars Technica

5. Når statlig IT henger bakpå

I et blogginnlegg hos BEKK kan du lese hvordan Altinn-miljøet blottlegger manglende kunnskap om skalering av IT-løsninger, spesielt i perioder med høyere belastning enn ellers. Som f.eks. da skattemeldingen kom.

Les hos Bekk Consulting

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt