Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

En politisk åpenbaring

13.09.17

Valget er over og den rød-grønne siden i politikken klager sin nød. Både i avisene og her på Facebook ser jeg vegger med tekst som uttrykker indignasjon over den borgerlige regjeringen. Det klages over alt fra dumme velgere til behov for endringer i valgloven og ikke minst hvor ille det skal bli med fire nye år med de borgerlige, spesielt Frp.

Det som forbauser meg er at de rød-grønne etter flere mislykkede valg fortsatt ikke forstår det som for meg fremstår som det åpenbare: de snakker ikke om sin egen politikk. De snakker om alt de mener er feil med den borgerlige politikken og dens politikere og velgere, noe jeg også påpekte ved forrige valg.

Hvorfor reiser Sylvi Listhaug til Rinkeby i Sverige? Fordi hun vet at det følger en hale av journalister og deretter raser de politiske motstanderne, noe som i sin tur fører til økt oppmerksomhet og oppslutning omkring Listhaugs parti. Dette vet Frp og Listhaug og hun behersker spillet til fingerspissene. All oppmerksomhet om henne selv, ingen til motstanderne.

Eksempelet med Listhaug er ikke unikt. Selv om få politiske områder er så betent som innvandring, er det lett å finne tilsvarende eksempler, enten det gjelder oljeboring eller kommunesammenslåing. Det politiske spillet har gjennom de siste valgkampene alltid foregått på de borgerlig partienes hjemmebane. Ikke fordi de nødvendigvis har sakseierskap til det som diskuteres, men fordi de borgerlige fokuserer på politikken og ikke opposisjonen.

Folk er lei av politikere som krangler. Og hvis de først ser en politiker på skjermen, så er det lettere å like en som faktisk snakker om politikk enn en som snakker nedsettende om andres. En stemme til ditt er en stemme til datt, falske løpesedler og negative kampanjer. Det bidrar kun til å fordumme debatten og det er demokratiet ikke tjent med.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt