Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvorfor en blogg?

23.10.18

Hvorfor driver jeg i 2018 fortsatt en blogg på mitt eget nettsted, når det finnes så mange plattformer og publiseringsløsninger der ute?

I 2018 finnes det uendelig mange måter å spre ideer på. Facebook, Medium, Tumblr og andre plattformer tar hånd om alt fra programvare for publisering til varsling for distribusjon. Allikevel har jeg valgt å være tro mot konseptet om å drive min egen blogg på mitt eget nettsted.

Årsaken er enkel.

På mitt eget nettsted eier jeg selv kontakten med deg som leser. Det er ingen forutsetninger som kan endre seg i forholdet mellom deg som leser dette og jeg som skriver. Hva skjer hvis Facebook plutselig ønsker å ta betalt for at vi skal holde kontakten? Eller prioriterer vår kontakt ned til fordel for andre som betaler? Eller blir et sted folk slutter å være og jeg må bygge opp kontakten med deg på nytt et annet sted?

Plattformer kommer og plattformer går, og forutsetninger og priser og vilkår endrer seg over tid. Her, derimot, bestemmer jeg alle forutsetningene selv.

Strategien er enkel: publisering gjør jeg her på bekkelund.net, så benytter jeg sosiale medier og e-post for distribusjon og spredning. Kan hende høres det gammeldags ut, men jeg deler strategien med Seth Godin, en av verdens største markedsføringsguruer.

Min garanti til deg som leser er like enkel: jeg deler mine ideer med deg, gratis og uten bindinger. Her vises aldri annonser og tredjeparter kan ikke kjøpe seg spalteplass. Produkter jeg tester, bøker jeg leser og tjenester jeg bruker omtales subjektivt og uten binding til det jeg omtaler. Denne garantien har jeg gitt til deg som leser siden jeg startet å skrive i 1995, og jeg har ingen planer om å endre dette verken nå eller i fremtiden.

Jeg setter stor pris på deg som leser, og jeg håper du setter pris på det du leser. Husk å holde deg oppdatert!

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler