Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Curve

04.03.19

I serien «Martin tester nye bank- og betalingstjenester» har vi i dag kommet til Curve.

Curve er en overlay-tjeneste, det vil si en tjeneste som legger seg oppå dine eksisterende banktjenester. Konseptet er enkelt: hvorfor dra med deg en bunke med betalingskort når du bare trenger ett?

Du laster ned en app, selvfølgelig, og bestiller et nytt, gratis MasterCard fra Curve. I appen registrerer du alle de eksisterende betalingskortene dine, enten det er debetkort for brukskontoen din, felleskortet i husstanden, kredittkortet og så videre.

Deretter får du et nytt kort av Curve. Ekstra hyggelig er det at det støtter Apple Pay, dermed skal du i teorien kunne kvitte deg med lommeboka.

Når du så benytter kortet fra Curve bestemmer du i appen hvilket underliggende kort som skal belastes for neste transaksjon. Du bytter enkelt hvilket kort som skal belastes.

La oss for eksempel si at du har et kredittkort fra American Express, men AmEx er ikke støttet der du skal handle. Da bruker du i stedet Curve, som altså benytter MasterCard.

Curve-konsept

I tillegg følger det noen bonusordninger med, som er praktisk for dem som er opptatt av slikt. Ellers har Curve mange fellesnevnere med Revolut, som jeg skrev om for litt siden, ved at de ikke tar påslag på valutatransaksjoner. Men sjekk prislisten, bruken er ikke ubegrenset.

Curve

Takk til min tidligere kollega Helen for å ha vist meg rundt i Curve.

Slik kommer du i gang

Bruk denne linken når du registrerer deg, så får vi begge £5 og du kan i tillegg bruke Apple Pay med hvilken bank du vil.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Disrupt or die På farten Personlig økonomi

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler