Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Curve

04.03.19

I serien «Martin tester nye bank- og betalingstjenester» har vi i dag kommet til Curve.

Curve er en overlay-tjeneste, det vil si en tjeneste som legger seg oppå dine eksisterende banktjenester. Konseptet er enkelt: hvorfor dra med deg en bunke med betalingskort når du bare trenger ett?

Du laster ned en app, selvfølgelig, og bestiller et nytt, gratis MasterCard fra Curve. I appen registrerer du alle de eksisterende betalingskortene dine, enten det er debetkort for brukskontoen din, felleskortet i husstanden, kredittkortet og så videre.

Deretter får du et nytt kort av Curve.

Når du så benytter kortet fra Curve bestemmer du i appen hvilket underliggende kort som skal belastes for neste transaksjon. Du bytter enkelt hvilket kort som skal belastes.

La oss for eksempel si at du har et kredittkort fra American Express, men AmEx er ikke støttet der du skal handle. Da bruker du i stedet Curve, som altså benytter MasterCard.

Curve-konsept

I tillegg følger det noen bonusordninger med, som er praktisk for dem som er opptatt av slikt. Ellers har Curve mange fellesnevnere med Revolut, som jeg skrev om for litt siden, ved at de ikke tar påslag på valutatransaksjoner. Men sjekk prislisten, bruken er ikke ubegrenset.

Curve

Takk til min tidligere kollega Helen for å ha vist meg rundt i Curve.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2019 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt