Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Velkommen til Martins nye blogg!

31.01.05

CuteNews er kastet på sjøen til fordel for WordPress, et PHP-basert bloggeverktøy som lagrer data i en MySQL-database i forhold til CuteNews’ filer (som ble hacket mer enn én gang). En SQL-database er også mer effektiv enn filer, ettersom man gjør en spørring mot SQL-databasen for å finne en oppføring, fremfor å lete igjennom alle poster i en hel fil.

De gamle postene er konvertert manuelt (144 stykk i tallet) fra CuteNews til WordPress, med unntak av kommentarene. (Det er over 500 av dem, så jeg orker ikke tanken akkurat nå…) Av den grunn har jeg ikke kastet CuteNews fullstendig ut. Har du planer om å bytte bloggeverktøy kan jeg anbefale en automagisk konvertering, for den manuelle er en drittjobb uten sidestykke. Selv så jeg det som for risikabelt å forsøke å dytte data rett inn i WordPress’ tabeller med DTS, så jeg tok heller jobben med å gjøre det manuelt.

Ettersom WordPress er ny gutt i gata blir det en viss innkjøringsperiode med noen funksjoner som ikke er på plass enda. Jeg nevner blant annet:

  • Siste kommentar
  • Testing av Textile 2.0 Beta
  • En anti-kommentarspam-funksjon (Kyrre titter på WP Blacklist, så jeg avventer hans erfaringer)
  • Norske tekster
  • Bytte ut de mindre pene uttrykksikonene som følger med WordPress
  • Korrigere skjema for kommentarer
  • Generell småfiksing av design
  • Opprette noen fornuftige kategorier

Eventuelle andre småting tar jeg fortløpende. Har du innspill er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å komme med forbedringsforslag! Det samme gjelder hvis du finner feil.

Det du trenger å tenke på i denne anledning er:

Noe jeg har glemt? Jeg er i så fall ekstremt takknemlig for tilbakemelding, enten via mitt kontaktskjema, eller som en kommentar til denne artikkelen.

Martin :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler