Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Vis meg dine Firefox-tillegg

05.04.05

I forrige runde av serien “Vis meg…” fikk du se mitt skrivebord. I denne runden kan du beskue mine Firefox-tillegg.

Som flereårig bruker av Firefox fra Mozilla har jeg opparbeidet meg et lite behov for noen små tillegg (extensions på engelsk) som ikke følger med nettleseren. Hvis du benytter Opera vil du finne at flere av funksjonene følger med som standard. Hvis du derimot er som meg, og liker en minimalistisk og enkel nettleser, er Firefox det perfekte valget. Her har du en oversikt over mine tillegg:

Mouse Gestures

Optimoz Mouse GesturesOptimoz Mouse Gestures er et genialt lite program som lar deg utføre musebevegelser i kombinasjon med bestemte taster. Kombinasjonen utfører kommandoer i nettleseren. Operas bevegelser er så godt som identiske med Optimoz Mouse Gestures’.

Adblock

mozdev.orgJeg er tilhenger av reklamefinansierte nettsteder, dersom dette sørger for at nettstedet forblir gratis å lese. Jeg er derimot ingen stor tilhenger av hvordan reklamen presenteres den besøkende. Enorme animasjoner med lyd ser ut til å være markedmenneskenes favoritt om dagen. Heldigvis finnes det håp. Tillegget Adblock lar deg fjerne all generende reklame, enten enkeltvis, fra gitte kataloger eller hele nettsteder. Adblock fjerner effektivt alle uønskede bilder og viser Flash-elementer som en “F” man kan trykke på for å starte Flash-elementet.

Web Developer

Web DeveloperWeb Developer er et kjekt tillegg for deg som lager nettsider. Effektiv manipulering av informasjon som sendes til og fra nettleseren, valideringsfunksjoner, kildekoderedigering, visning i forskjellige oppløsninger, utheving av elementer, bilder, tabeller etc, skjuling av bilder og direkte redigering av CSS er bare noen av funksjonene som tilbys. Du kan vise verktøylinjen som tekst, bilder eller begge deler, skjønt bare tekst ofte får en til å lure på hva utviklerne har tenkt.

Gmail Notifier

GmailHar du en Gmail-konto kan jeg garantere deg at du blir fornøyd med Gmail Notifier, et lite tillegg som sjekker din Gmail-konto hver gang du starter Firefox, samt med et parameterstyrt interval. Ved å klikke på det lille Gmail-ikonet nede i høyre hjørne logges du automagisk inn på din Gmail-konto. Har du ikke Gmail kan du få en konto av meg.

Bookmark Synchronizer

Bookmark Synchronizer er et tillegg som lar deg synkronisere bokmerkene dine mot en FTP-, HTTP- eller HTTPS-tjener. Du kan selv spesifisere både filnavn og katalog det skal synkroniseres mot og hvordan bokmerkene skal synkroniseres. Selv synkroniserer jeg bokmerkene hver gang Firefox avsluttes slik at jeg har en backup på webtjeneren min (selvfølgelig plassert i en katalog som ikke er tilgjengelig for allmenheten). Bokmerkene kan synkroniseres med en full synkronisering (oppdatere hele filen) eller inkrementelt, dvs. kun overføre endringer i bokmerkefilen. Bokmerkene synkroniseres ikke hvis det ikke er gjort endringer i bokmerkefilen.

Selv ser jeg disse tilleggene som fornuftige og har ingen betenkeligheter med å anbefale de til andre. Hvis jeg skulle ønske meg et tillegg kunne jeg tenke meg et godt administrasjonsverktøy for bokmerker, helst et som kan søke etter identiske forekomster av samme bokmerke. Har du noen extensions å anbefale? Legg igjen en kommentar!

Martin :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Nettlesere

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler