Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

10 år med Martin

04.05.05

Det er i år ti år siden jeg publiserte min første hjemmeside på www. Dette skjedde høsten 1995 og sidene ble publisert på hjemmområdet til Høyskolen hvor jeg studerte. Jeg har dessverre ikke lykkes i å grave frem en versjon fra denne perioden, men jeg tror ikke det et et enormt stort tap. Blant kuriositetene som hører med til historien finner vi både animerte GIF-er, tabellbasert design, bakgrunnslyder i MIDI-format og utbredt bruk av både Java- og JavaScriptbaserte menyer. Alt dette hører heldigvis fortiden til. Etterhvert gikk jeg over til å benytte hjemmeområdet som fulgte med internettilgangen, naturlig nok også fordi jeg ble ferdig på skolen.

Har du holdt ut 10 år med denne mannen?

bekkelund.net blir til

I januar 2000 kjøpte jeg domenet bekkelund.net. Ideelt sett ville jeg kjøpe bekkelund.no, men det var allerede tatt av Riulf Rustads investeringsselskap, Bækkelund Industrier AS, uten at jeg ser på det som et stort tap.

Telenor, Intellinet og Braathe

Bekkelund.net var i begynnelsen driftet av Telenor Nextel for 99,- kroner per måned, eksklusive moms. Plutselig fikk de for seg at tjenesten var for billig og prisen spratt opp til 229,- kroner i måneden, hvorpå jeg forsvant til Intellinet, en ISP fra Sandefjord med godt rykte og gode priser. Dessverre gikk Intellinet konkurs og konkursboet ble kjøpt opp av Braathe Gruppen, en ISP fra Rygge i Østfold. Kort fortalt var kundeforholdet hos Braathe et mareritt jeg ikke unner noen, med en kundeservice og kundeforakt jeg ikke har opplevd maken til.

NordkappNett

I dag er bekkelund.net driftet hos NordkappNett, en liten ISP med hovedkontor i Honningsvåg og avdelingskontor i Oslo. Maskinparken er lokalisert i ForskningsparkenBlindern, samme sted som oppetid.no også er driftet. Koblet rett til NIX (listet som UNINETT i NIX) med raske linjer har bekkelund.net svært rask responstid og er rask å laste for besøkende fra Norge. Jeg er svært fornøyd med driften og tjenestene NordkappNett tilbyr, til tross for begrenset lagringsplass og overføringsmengde. Jeg har derfor ikke tatt bryderiet med å flytte driften til oppetid.no, en privat tjener i samme nett hvor jeg eier selve boksen sammen med noen venner. NordkappNett er for meg et skoleeksempel på glimrende kundeservice, og er ene og alene en grunn til å bli værende og støtte norske arbeidsplasser.

Bekkelund.net har i løpet av de siste årene rommet ymse skriverier, kall det gjerne en slags pre-blogge-variant, og generelt vært min lekeplass for utprøving av både private eksperimenter og ymse jobbrelatert arbeid. Jeg håper at du som leser liker det du leser og at du kanskje finner noe smånyttig. Jeg er en lydhør person, så tips, ønsker og innspill er selvfølgelig alltid hjertelig velkommen.

Fremtiden med Martin

Jeg har ingen konkrete fremtidsplaner for verken min personlige websatsing eller bekkelund.net, men at bekkelund.net kommer til å romme flere webtjenester er sikkert, ettersom behovet for personlig datautveksling øker.

Martin :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler