Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Messenger-helvete

04.01.06

MSN MessengerJeg er tidvis storbruker av IM-tjenesten fra Microsoft, MSN Messenger. Ideen bak IM er like genial som den er enkel. Du har et program og en tilhørende tjeneste som gjør brukerne i stand til å kommunisere skriftlig med hverandre i sanntid. Ikke veldig ulikt gode, gamle IRC. Enkelt og greit, skulle man tro.

Dette med å lage programvare må være vanskeligere enn man aner. MSN Messenger har gått fra å være et enkelt, godt, lite program (da det forelå som Windows Messenger) til å være verstingen på maskinen hva gjelder forbruk av maskinvareressursene. Jeg blir fortsatt imponert over minnebruken. For tiden bruker MSN Messenger mer minne enn det databasetjeneren Microsoft SQL Server gjør i drift lokalt hos meg.

Tar man en titt på hva de har dyttet inn av unødvendig funksjonalitet i MSN Messenger er det ingenting å forbauses over. Egne grafiske menyer for billige flybilletter, nettbaserte sjekkesteder, bruktbilmarkeder, ringelyder til mobiltelefonen og hva pokker vet jeg. At programvaren i tillegg er et ypperlig verktøy for spredning av virus er ikke lenger en overraskelse, og føyer seg inn i rekken av Microsoft-produkter med denne “funksjonaliteten”.

Jeg vil ikke ha det! Hører dere?

Alt jeg ønsker meg er en IM-klient! En klient hvor jeg kan koble meg til en eller flere bekjente, skrive litt tekst, trykke [enter] og teksten blir distribuert til mottakerne. All tilleggsfunksjonalitet bør kun være tilgjengelig som tillegg (plugins), så kan folk selv velge hvor mye søl og sikkerhetsproblemer de vil dytte inn på maskinen sin. Det finnes riktignok tillegg som lar deg fjerne funksjonalitet, men det bør være omvendt.

Og folk lurer på hvorfor enkelte har et anstrengt forhold til Microsoft. Godt at det finnes alternativer som Google Talk, Gaim, Trillian og IRC.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler