Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

gul.no holder ikke løfter

05.12.06

La det være sagt med en gang: Jeg liker ikke katalogtjenester på grunn av deres merkelige forretningsmetoder og mangel på normal høflighet. Det siste halve året har jeg blitt kontaktet tre ganger av katalogtjenesten gul.no, og de gjør ikke inntrykket bedre, tvert i mot.

Sommeren 2006

Jeg kontaktes av en selger i gul.no som forteller meg at jeg har en “grålisteoppføring” i deres katalogtjeneste. En slik oppføring viser navn, adresse og telefonnummer, men ikke e-post og webadresse. De to sistnevnte tar de betalt for, og det var i denne forbindelse deres selger kontaktet meg. Jeg takket høflig nei, og ba om at hele oppføringen slettes. Selgeren skulle få en tekniker til å ringe meg tilbake, noe som aldri skjedde.

Høsten 2006

Igjen kontaktes jeg av en selger i gul.no, i samme ærend som sist. Jeg legger frem mitt ønske om å bli slettet fra katalogen, og selger skal nok en gang få en tekniker til å ringe meg tilbake. Jeg påpeker at dette ikke skjedde forrige gang, og at de må sørge for at dette skjer denne gangen. Ingenting skjer.

Vinteren 2006

I går ble jeg igjen oppringt av en selger i gul.no, i samme ærend som sist. Denne gangen ringte de fra skjult nummer, og er det noe jeg misliker er det selgere som ringer med skjult nummer. Før selger i det hele tatt fikk kommet i gang fikk jeg fortalt om de to tidligere episodene, og at det er direkte useriøst å ikke ringe tilbake når man lover det. Selgeren lovet imidlertid selv å slette oppføringen, noe som gjorde meg litt overrasket, ettersom de tidligere har hevdet at dette ikke er mulig. Selvfølgelig er det mulig, det er bare et spørsmål om vilje. gul.no ønsker ikke å slette min oppføring, og det anser jeg som fullstendig forkastelig og ekstremt useriøst.

Et døgn etter at selgeren skulle slette oppføringen, ligger den fortsatt i katalogen til gul.no. Jeg skal imidlertid følge saken videre.

gul.no på Varslingslisten

Varslingslisten er en liste i regi av HSH, NHO, Bedriftsforbundet, NARF og NSR, og beskriver listen slik:

På denne siden finner du en oversikt over katalogfirmaer og andre som mange næringsdrivende har funnet grunn til å klage på. Listen bygger blant annet på flere hundre varsler og klager som er sendt til de respektive organisasjonene. De ca 20 selskapene man nå finner på listen er dem det er flest klager på

På Varslingslisten finner man også gul.no. Jeg kommer til å klage inn gul.no for utlevere feilaktig teknisk informasjon, når de hevder at det ikke er mulig å slette oppføringer i katalogen.

Før eventuelle kataloghaier spammer ned kommentarfeltet med anonyme kommentarer, vil jeg henvise til retningslinjene for kommentarposting. Jeg fører en stram linje vedrørende kommentering av poster.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler