Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Forby fyrverkeri

03.01.07

Rundt hver nyttårsfeiring diskuteres det heftig om man skal forby fyrverkeri. Jeg mener man bør innføre totalforbud mot fyrverkeri. Årsaken er at fyrverkeri volder stor skade hvert år, både på personer og eiendom. I tillegg forurenser det, både med rakettene som skytes opp, etterlatenskaper på oppskytningsplassen og ikke minst lydforurensing.

Alle med dyr vet hvordan lyden skremmer dritten av husdyra hvert eneste år. Hvordan ville dyr har det, er det bare å forestille seg. Visste du at adrenalin hos dyr sitter i kroppen i over tre uker? For de som er opptatt av kvaliteten på kjøttet, kan det berettes at kvaliteten på kjøttet fra stressede dyr er langt dårligere enn hos roligere dyr.

Normalt er jeg tilhenger av at folk selv må få frihet til å velge. Fyrverkeri er også noe man ideelt sett bør velge selv, men all erfaring viser at man ikke klarer å rydde opp etter seg, og da ser jeg heller ingen grunn til å la svineriet fortsette. Det ser også ut til at over 6000 lesere hos Aftenposten mener det samme:

Aftenpostens meningsmåling om fyrverkeri

Grafikk © Aftenposten.

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt