Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Forventningsstyring

04.07.11

Det er fredag ettermiddag, og for andre gang denne dagen slenger jeg meg ned i et flysete. Idet jeg finner meg til rette, hører jeg kapteinens stemme sprake over flyets høyttaleranlegg. Det er fredag ettermiddag, jeg skal hjem, og for andre gang denne dagen hører jeg kapteinen annonsere at flyet er en halvtime forsinket.

Etter annonseringen følger en lang og helt sikkert rasjonell forklaring på hvorfor vi er forsinket. Men forklaringen drukner i banneordene i monologen som utspiller seg mellom ørene mine.

Europas mest punktlige flyselskap my ass!

Selskapet som svir av eventyrlige summer på reklame som skryter av at de skal få meg hjem i tide, at de skal hjelpe meg å rekke de viktige tingene i livet, vingeklipper fredagskvelden min med en halvtime.

For å være ærlig hadde jeg gitt beint faen i den halvtimen, hadde det ikke vært for at SAS tuter oss ørene fulle med hvor punktlige de er. Nær sagt all reklame fra selskapet det siste året har dreid seg om deres punktlighet.

Statistisk sett har de rett. Det hele handler om forventningsstyring. Skryter man på seg punktlighet, må man levere punktlighet. Legger man lista høyt, må man innfri forventningene man skaper. Det skjedde verken på tur eller retur på fredag.

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt