Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Lånesutring

04.10.11

Den siste tiden har det vært sagt og skrevet mye om forslaget om å kreve 15 % egenkapital ved boligkjøp. Mange mener 15 % hindrer mange i å komme seg inn på boligmarkedet.

Historisk sett har det ikke vært noe lettere å komme seg inn på boligmarkedet. Da jeg kjøpte min første leilighet i 1999 var riktignok boligprisene lavere, men det ble stilt krav om 20 % egenkapital og renten var på 8,6 %. Og da mine foreldre gjorde det samme en generasjon før meg, var renten latterlige 18 %.

Mitt poeng er ikke å forsvare forslaget om 15 %. For meg kan gjerne bankene selv avgjøre denne prosentsatsen, og vurdere hvilken risiko de vil ta. (Selv om problemet historisk har vært at bankene har tatt på seg for mye risiko.)

Mitt poeng er at sparing og trange tider er en viktig øvelse i ethvert menneskes liv. Det gir både banken og ikke minst deg selv trygghet om at du evner å prioritere økonomisk.

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt