Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Ubers inntog

01.12.14

Transportselskapet Uber har på kort tid blitt kjent over hele verden for sin taxi-liknende tjeneste. En app på telefonen er alt som skal til for å sette passasjerer og sjåfører i kontakt med hverandre.

Imidlertid har Uber blitt utsatt for massiv kritikk. Kritikken dreier seg om frykten for at en ny aktør skal etablere seg i markedet. I Frankrike har taxi-sjåfører gått til fysisk angrep på Uber-sjåfører. Nylig kom Uber også til Norge og Bård Hoksrud (FrP) var raskt ute med å hevde at Ubers satsing er «helt klart ulovlig». Nå har også Oslo kommune anmeldt Uber for brudd på yrkestransportlovgivningen.

Jeg, derimot, ønsker Uber velkommen. Og jeg er ikke alene. Taxi-næringen i Norge er ikke bra. Ordningen med løyver er et systematisk problem, mens unndragelse av moms har vært et etisk problem. Noe må gjøres, og atter en gang er det teknologidrevne selskaper som gjør jobben.

Samtidig har også Uber sine svin på skogen. Denne kritikken er berettiget, gitt at den er korrekt. Sånn sett kan det se ut til at en råtten taxi-næring kan bli ødelagt av en råtten nykommer. Ingen av delene er noe vi bør beholde. Grunnen til at jeg allikevel ønsker Uber velkommen, er at den norske taxi-næringen trenger å reformeres. Og sjelden skjer reformer bedre enn gjennom disruptive aktører som Uber.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler