Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Windows Live Messenger

14.03.06

Windows Live Messenger

“Same shit, new wrapping” er det første jeg tenker etter å ha prøvd ut Windows Live Messenger fra Microsoft i en lengre periode. Windows Live Messenger er navnet på versjon 8 av Microsofts populære IM-program, og føyer seg inn i rekken av produkter under Live-paraplyen.

Det er riktignok betaversjonen jeg har benyttet, hvor feil selvfølgelig kan (og vil) forekomme, men all funksjonalitet skal være levert i en betaversjon. I tillegg til å krasje titt og ofte registrerer jeg at versjon 8 er enda mer disk- og minneintensiv enn forgjengeren.

Jeg har tidligere klaget over både en og to større versjoner hvor ønsket funksjonalitet uteblir. Versjon 8 ser ikke ut til å være annerledes enn forgjengerne.

Hvis ikke det ligger grensesprengende funksjonalitet godt gjemt under skjulte knapper, er versjon 8 kun enda en versjon av Messenger rettet mot privatmarkedet hvor bling-bling blir prioritert foran ytelse og funksjonalitet. Å skaffe seg en oversikt over hva som faktisk er nytt er vanskelig å se bare ved å bruke applikasjonen, men det kan selvfølgelig være fordi kontaktnettet mitt ikke benytter samme versjon enda (hvilket for øvrig utgjør enda et problem med tanke på inkompabilitet mellom versjoner og klienter). Og den funksjonaliteten som faktisk er ny er totalt uinteressant i en IM-applikasjon.

Programvare

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler