Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva skjedde med hotlinkerne?

19.02.07

For en stund siden innførte jeg et erstatningsbilde for de som forsøker å hotlinke bilder fra bekkelund.net. I etterkant av denne endringen, er det to ting som har interessert meg spesielt:

  1. Eventuell nedgang i båndbreddebruk.
  2. Feil som følger av endringen.

For å sjekke hvor mye båndbredde jeg sparer, har jeg brukt statistikken. Resultatet var oppsiktsvekkende positivt: Måneden etter endringen hadde jeg redusert båndbreddebruken med én gigabyte, mens antallet besøkende har økt.

Etter dette har jeg også vært interessert i å finne eventuelle feil som måtte ha dukket opp. Fra tre personer har jeg fått henvendelser om at erstatningsbildet ble brukt som erstatning for alle bilder her på bekkelund.net. Den ene løste seg selv etter en rask oppdatering av siden, mens de andre fortsatt lider av problemet. Jeg mistenker en proxy-tjener for å stå bak problemet, men det må undersøkes nærmere. Eventuelle tips mottas med takk!

Konklusjonen er altså at sperring for hotlinking reduserer dine båndbreddekostnader, samt reduserer båndbredden på internett generelt.

WWW

Som leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2022 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler