Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva skjedde med hotlinkerne?

19.02.07

For en stund siden innførte jeg et erstatningsbilde for de som forsøker å hotlinke bilder fra bekkelund.net. I etterkant av denne endringen, er det to ting som har interessert meg spesielt:

 1. Eventuell nedgang i båndbreddebruk.
 2. Feil som følger av endringen.

For å sjekke hvor mye båndbredde jeg sparer, har jeg brukt statistikken. Resultatet var oppsiktsvekkende positivt: Måneden etter endringen hadde jeg redusert båndbreddebruken med én gigabyte, mens antallet besøkende har økt.

Etter dette har jeg også vært interessert i å finne eventuelle feil som måtte ha dukket opp. Fra tre personer har jeg fått henvendelser om at erstatningsbildet ble brukt som erstatning for alle bilder her på bekkelund.net. Den ene løste seg selv etter en rask oppdatering av siden, mens de andre fortsatt lider av problemet. Jeg mistenker en proxy-tjener for å stå bak problemet, men det må undersøkes nærmere. Eventuelle tips mottas med takk!

Konklusjonen er altså at sperring for hotlinking reduserer dine båndbreddekostnader, samt reduserer båndbredden på internett generelt.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt