Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva skjedde med hotlinkerne?

19.02.07

For en stund siden innførte jeg et erstatningsbilde for de som forsøker å hotlinke bilder fra bekkelund.net. I etterkant av denne endringen, er det to ting som har interessert meg spesielt:

  1. Eventuell nedgang i båndbreddebruk.
  2. Feil som følger av endringen.

For å sjekke hvor mye båndbredde jeg sparer, har jeg brukt statistikken. Resultatet var oppsiktsvekkende positivt: Måneden etter endringen hadde jeg redusert båndbreddebruken med én gigabyte, mens antallet besøkende har økt.

Etter dette har jeg også vært interessert i å finne eventuelle feil som måtte ha dukket opp. Fra tre personer har jeg fått henvendelser om at erstatningsbildet ble brukt som erstatning for alle bilder her på bekkelund.net. Den ene løste seg selv etter en rask oppdatering av siden, mens de andre fortsatt lider av problemet. Jeg mistenker en proxy-tjener for å stå bak problemet, men det må undersøkes nærmere. Eventuelle tips mottas med takk!

Konklusjonen er altså at sperring for hotlinking reduserer dine båndbreddekostnader, samt reduserer båndbredden på internett generelt.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler