Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

VirtualBox

04.08.08

VirtualBox-logo

De fleste som har prøvd virtualisering kjenner sannsynligvis til både Parallels, Virtual PC og VMware. Fellesnevneren for disse er at de koster penger og gjerne er litt store og tunge. Ved en ren tilfeldighet kom jeg over VirtualBox, som gjør akkurat det samme som de omtalte. Forskjellen er imidlertid vesentlig på et par områder. VirtualBox er fri programvare, gratis og finnes til blant annet Linux, Mac og Windows.

Jeg har ikke gjort omfattende sammenligningstester av VirtualBox mot verken Parallels, Virtual PC eller VMware Fusion, men ettersom jeg har vært langtidsbruker av alle de omtalte, føler jeg allikevel at jeg har et relevant sammenligningsgrunnlag. Jeg har heller ikke gjort ytelsestester, men kun basert meg på brukervennlighet og den generelle opplevelsen. VirtualBox har selv en funksjonsliste på sitt nettsted, hvor man kan sammenligne funksjonalitet.

VirtualBox var for meg så godt at jeg nå har kastet både Parallels og VMware ut vinduet. Brukergrensesnittet er mer intuitivt, funksjonaliteten tilstrekkelig og ytelsen virker umiddelbart noe bedre. I VirtualBox kjører jeg ymse Linux-distribusjoner, hvor jeg tester forskjellige applikasjoner og funksjonalitet for både private og jobbformål.

Der nedlastet versjon av VMware tar hele 171 MB, Virtual PC 64 MB og Parallels 88 MB, tar VirtualBox kun 27. Mindre program er lik bedre ytelse, pleier å være en god tommelfingerregel. Uformelle tester jeg har lest, tyder på at dette stemmer også i dette tilfellet.

Så langt har all program- og maskinvare vært kompatibel med VirtualBox, så jeg har lite annet å gi enn en tommel opp.

Martin anbefaler VirtualBox

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt