Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

VirtualBox

04.08.08

VirtualBox-logo

De fleste som har prøvd virtualisering kjenner sannsynligvis til både Parallels, Virtual PC og VMware. Fellesnevneren for disse er at de koster penger og gjerne er litt store og tunge. Ved en ren tilfeldighet kom jeg over VirtualBox, som gjør akkurat det samme som de omtalte. Forskjellen er imidlertid vesentlig på et par områder. VirtualBox er fri programvare, gratis og finnes til blant annet Linux, Mac og Windows.

Jeg har ikke gjort omfattende sammenligningstester av VirtualBox mot verken Parallels, Virtual PC eller VMware Fusion, men ettersom jeg har vært langtidsbruker av alle de omtalte, føler jeg allikevel at jeg har et relevant sammenligningsgrunnlag. Jeg har heller ikke gjort ytelsestester, men kun basert meg på brukervennlighet og den generelle opplevelsen. VirtualBox har selv en funksjonsliste på sitt nettsted, hvor man kan sammenligne funksjonalitet.

VirtualBox var for meg så godt at jeg nå har kastet både Parallels og VMware ut vinduet. Brukergrensesnittet er mer intuitivt, funksjonaliteten tilstrekkelig og ytelsen virker umiddelbart noe bedre. I VirtualBox kjører jeg ymse Linux-distribusjoner, hvor jeg tester forskjellige applikasjoner og funksjonalitet for både private og jobbformål.

Der nedlastet versjon av VMware tar hele 171 MB, Virtual PC 64 MB og Parallels 88 MB, tar VirtualBox kun 27. Mindre program er lik bedre ytelse, pleier å være en god tommelfingerregel. Uformelle tester jeg har lest, tyder på at dette stemmer også i dette tilfellet.

Så langt har all program- og maskinvare vært kompatibel med VirtualBox, så jeg har lite annet å gi enn en tommel opp.

Martin anbefaler VirtualBox

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Linux Programvare Tester

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler