Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Rangering av kommentarer for nettaviser

06.08.08

Jeg har i mange år irritert meg over kommentarer til ymse nettaviser jeg frekventerer. I utgangspunktet ønsker jeg en åpen debatt og fri tale rundt emnene som diskuteres. Imidlertid har historien og all erfaring vist oss at en stor andel av lesermassen ikke klarer å føre en normal diskusjon, slik voksne mennesker bør gjøre. Resultatet blir at kommentarene ofte ødelegger for artikkelen, enten ved å spre uriktigheter om innholdet i artikkelen, eller at kommentatorene rett og slett oppfører seg som pubertale tenåringer.

Alternativet har enten vært å stenge fullstendig for kommentarer, eller å la kommentarene ødelegge en ellers konstruktiv debatt eller gode artikler. Et tredje alternativ er imidlertid å la brukerne selv rangere kommentarer, ved å trykke pluss eller minus ved artikler de finner henholdsvis gode eller dårlige. Systemet vil være essensielt på større nettsteder med mange anonyme kommentatorer. Vi ser det eksempelvis i bruk hos Engadget, som har en svært pen implementering av hvordan det kan gjøres, hvor man benytter pluss eller minus for bra og dårlig, eller et utropstegn for å rapportere upassende kommentarer.

Kommentar-rating hos Engadget

Min oppfordring går derfor til norske nettaviser om å implementere tilsvarende funksjonalitet for å kunne la leserne tilkjennegi hva som er verdifullt og hva som er søppel.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt