Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Rangering av kommentarer for nettaviser

06.08.08

Jeg har i mange år irritert meg over kommentarer til ymse nettaviser jeg frekventerer. I utgangspunktet ønsker jeg en åpen debatt og fri tale rundt emnene som diskuteres. Imidlertid har historien og all erfaring vist oss at en stor andel av lesermassen ikke klarer å føre en normal diskusjon, slik voksne mennesker bør gjøre. Resultatet blir at kommentarene ofte ødelegger for artikkelen, enten ved å spre uriktigheter om innholdet i artikkelen, eller at kommentatorene rett og slett oppfører seg som pubertale tenåringer.

Alternativet har enten vært å stenge fullstendig for kommentarer, eller å la kommentarene ødelegge en ellers konstruktiv debatt eller gode artikler. Et tredje alternativ er imidlertid å la brukerne selv rangere kommentarer, ved å trykke pluss eller minus ved artikler de finner henholdsvis gode eller dårlige. Systemet vil være essensielt på større nettsteder med mange anonyme kommentatorer. Vi ser det eksempelvis i bruk hos Engadget, som har en svært pen implementering av hvordan det kan gjøres, hvor man benytter pluss eller minus for bra og dårlig, eller et utropstegn for å rapportere upassende kommentarer.

Kommentar-rating hos Engadget

Min oppfordring går derfor til norske nettaviser om å implementere tilsvarende funksjonalitet for å kunne la leserne tilkjennegi hva som er verdifullt og hva som er søppel.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2020 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt