Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Rangering av kommentarer for nettaviser

06.08.08

Jeg har i mange år irritert meg over kommentarer til ymse nettaviser jeg frekventerer. I utgangspunktet ønsker jeg en åpen debatt og fri tale rundt emnene som diskuteres. Imidlertid har historien og all erfaring vist oss at en stor andel av lesermassen ikke klarer å føre en normal diskusjon, slik voksne mennesker bør gjøre. Resultatet blir at kommentarene ofte ødelegger for artikkelen, enten ved å spre uriktigheter om innholdet i artikkelen, eller at kommentatorene rett og slett oppfører seg som pubertale tenåringer.

Alternativet har enten vært å stenge fullstendig for kommentarer, eller å la kommentarene ødelegge en ellers konstruktiv debatt eller gode artikler. Et tredje alternativ er imidlertid å la brukerne selv rangere kommentarer, ved å trykke pluss eller minus ved artikler de finner henholdsvis gode eller dårlige. Systemet vil være essensielt på større nettsteder med mange anonyme kommentatorer. Vi ser det eksempelvis i bruk hos Engadget, som har en svært pen implementering av hvordan det kan gjøres, hvor man benytter pluss eller minus for bra og dårlig, eller et utropstegn for å rapportere upassende kommentarer.

Kommentar-rating hos Engadget

Min oppfordring går derfor til norske nettaviser om å implementere tilsvarende funksjonalitet for å kunne la leserne tilkjennegi hva som er verdifullt og hva som er søppel.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler