Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Krev svar, spørsmål til alle norske politiske partier

18.08.09

I kjølvannet av debatten rundt piratkopiering og digitalt innhold har EFN og FriBit i dag sendt ut en liste med spørsmål som ønskes besvart av de norske politiske partiene. E-posten lyder som følger:

Til de norske politiske partier

Elektronisk Forpost Norge (EFN) og FriBit inviterer partiene til å svare på spørsmål om vår digitale hverdag. Den neste stortingsperioden er avgjørende for utformingen av vårt forhold til Internett som samfunnsarena, digital opphavsrett og personvern på nettet. Derfor lanserer vi kampanjen «Krev svar», som bygger videre på bølgen av oppmerksomhet rundt Datalagringsdirektivet, fildelingsdebatten og «Max manus-saken».

Nedenfor finner dere spørsmålene med litt bakgrunnsinformasjon om hvert enkelt tema. Vi har valgt å gjøre dette så kort som mulig, men har lagt ved en PDF-fil der dere finner de samme spørsmålene og noe mer utdypende bakgrunnsinformasjon. Disse er også lagt ut på nettsidene til kampanjen, på http://krevsvar.no/sporsmal/.

Til de fleste kategorier har vi satt av et spørsmål som skal besvares med enten “ja” eller “nei”. Svaret bør selvfølgelig utdypes, men vi vil ha et klart svar.

Vi ber dere sende deres svar per e-post til post@fribit.no og at alle svar sendes inn før fredag 28. august.

Spørsmålene ble vedlagt e-posten som et PDF-dokument.

Det er viktig at alle våre politiske partier besvarer disse spørsmålene, da de er helt sentrale for vår digitale fremtid og hvordan vi kan og bør ferdes på nett i fremtiden.

Jeg oppfordrer derfor alle politikere til å ta ansvar for at deres parti besvarer spørsmålene innen fredag 28. august.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt