Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Litt om linjeavstander

29.09.10

Det er mye rart man skal henge seg opp i når man leser tekst på papir og skjerm. Som for eksempel hvilken betydning linjeavstand har for leseropplevelsen.

Det snakkes mye om brukervennlighet på nettsider. Det er et helt eget fagområde, hvor vi blant annet her i Norge har mange dyktige mennesker og fagmiljøer på området. Jeg tilhører ikke disse, men jeg har allikevel klare formeninger om hva som er brukervennlig og ikke.

En av tingene jeg ofte henger meg opp i, og som jeg føler er litt oversett, er avstanden mellom linjene. For liten avstand går ut over lesbarheten og er ofte alene årsaken til at jeg ikke leser ferdig en tekst.

Selv har jeg i mange år benyttet en linjeavstand på 1.6. Merk at enhet er utelatt for at overskrifter over flere linjer skal fungere også i eldre nettlesere. Jeg synes dette er en optimal linjeavstand som balanserer behovet for luft med leservennlighet, kombinert med linjer som ikke er alt for lange — det er også ødeleggende for opplevelsen.

Slik ville bekkelund.net sett ut med en linjeavstand på 1.0.

Bekkelund.net med linjeavstand 1.0

Ikke akkurat leservennlig.

Har du vurdert ditt eget nettsted, eller nettsteder du har ansvaret for? Du kan etter all sannsynlighet øke linjeavstanden.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt