Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Make it happen

15.11.10

De som omgås meg regelmessig vet at jeg sier Make it happen! ganske ofte. Kan være er det fordi vi mennesker har en trang til å lage kompliserte løsninger på kompliserte problemer.

At et problem er komplisert betyr ikke at løsningen trenger å være det. Tvert imot, at et problem er komplisert fordrer en desto enklere løsning for at problemet eller løsningen skal bli forstått. Den største utfordringen med kompliserte problemer, er at vi bruker alt for mye tid på å lage en like komplisert. Problemet er at det i denne prosessen ikke skjer noe i det hele tatt, og når det først skjer kan du være sikker på at noe går galt. Historien er gjennomsyret med eksempler.

Den beste måten å få ting til å skje, er å begynne med noe, hva som helst, bare det gir raske og synlige resultater. Jo mindre man gjør, og jo hurtigere man gjør det, desto enklere er det å justere eventuell feil underveis. Det blir som å sammenlikne manøvrering av en diger supertanker kontra en liten jolle.

Istedet for å analysere og planlegge oss ihjel, anbefaler jeg at vi heller får noe til å skje. Make it happen!

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2020 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt