Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Make it happen

15.11.10

De som omgås meg regelmessig vet at jeg sier Make it happen! ganske ofte. Kan være er det fordi vi mennesker har en trang til å lage kompliserte løsninger på kompliserte problemer.

At et problem er komplisert betyr ikke at løsningen trenger å være det. Tvert imot, at et problem er komplisert fordrer en desto enklere løsning for at problemet eller løsningen skal bli forstått. Den største utfordringen med kompliserte problemer, er at vi bruker alt for mye tid på å lage en like komplisert. Problemet er at det i denne prosessen ikke skjer noe i det hele tatt, og når det først skjer kan du være sikker på at noe går galt. Historien er gjennomsyret med eksempler.

Den beste måten å få ting til å skje, er å begynne med noe, hva som helst, bare det gir raske og synlige resultater. Jo mindre man gjør, og jo hurtigere man gjør det, desto enklere er det å justere eventuell feil underveis. Det blir som å sammenlikne manøvrering av en diger supertanker kontra en liten jolle.

Istedet for å analysere og planlegge oss ihjel, anbefaler jeg at vi heller får noe til å skje. Make it happen!

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler