Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Når forretningsmodellen fusker

27.05.15

De siste årene har det vært stadig flere diskusjoner omkring bruken av annonseblokkeringsprogrammer. Et annonseblokkeringsprogram er et lite tillegg man kan installere i nettleseren som forhindrer visning av annonser når man surfer nettet, og bruken av slike programmer øker kraftig.

Diskusjonen jeg refererer til er en stadig økende frustrasjon hos nettsteder som baserer sin inntekt på salg og visning nettopp av annonser, for eksempel hos nettaviser. I sin frustrasjon går til og med enkelte så langt at de kaller dem som bruker slike annonseblokkeringsprogrammer for snyltere.

I stedet for å provosere dem som sitter på pengene, bør man i stedet spørre seg hva slike annonseblokkeringsprogrammer er et signal om. I mitt enkle hode er det et tydelig signal om at folk ikke ønsker å se annonser. Og når omfanget av slike programmer øker, forsterker det signalet.

Dem som baserer seg på annonser bør ta dette signalet til etterretning, fordi hele deres forretningseksistens baserer seg på hvorvidt en annonse vises eller ei. Man kan fortsette med mer av det samme, men folk vil ikke ha annonser av den grunn. Alternativt kan man foreta en kursendring, eller «pivot» som det kalles, og legge om forretningsmodellen til en modell som fortsatt genererer inntekter men som ikke gjør folk forbannet.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler