Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-48)

02.12.16

Denne uken

 1. Smidig passer til mer enn bare programvareutvikling Teknologiledelse
 2. Manglende teknologikunnskaper kan få økonomien til å kollapse Politikk
 3. Ble valgmaskiner i USA hacket? Sikkerhet
 4. Bygg din egen nettsky www
 5. Internett er ikke lenger et sted for tant og fjas Politikk

1. Smidig passer til mer enn bare programvareutvikling

Smidige utviklingsmetoder er mest forbundet med programvareutvikling, men passer fint også til andre typer utvikling hvor det er høy grad av usikkerhet for hva man skal lage og hvordan man skal levere det ut i markedet.

Les hos Henrik Kniberg

2. Manglende teknologikunnskaper kan få økonomien til å kollapse

Oppfinneren av Raspberry Pi sier til The Telegraph at «[a lack of technological skills] would collapse our economy and the industrial civilisation». Jeg har selv argumentert for å få programmering som fag inn i skolen.

Les hos The Telegraph

3. Ble valgmaskiner i USA hacket?

Det rapporteres om systematiske avvik i stemmer avgitt ved elektroniske stemmemaskiner i USA, og det spekuleres i om de har blitt hacket. Jeg har selv vært skeptisk til elektroniske valgløsninger, blant annet fordi etterprøvbarheten er vanskeligere.

Les hos Boing Boing

4. Bygg din egen nettsky

Vi i Posten har har akkurat flyttet inn i vår splitter nye, private nettsky. Da er det ekstra artig at EVRY, som er landets største IT-selskap, uttaler at «Digipost er et eksempel til etterfølgelse på hvordan IT og forretning jobber sammen for å møte forretningsbehov, og er utvilsomt blant de av våre kunder som har den mest moderne tilnærming til nettskyen».

Les hos NTB

5. Internett er ikke lenger et sted for tant og fjas

«It might be that the internet era of fun and games is over, because the internet is now dangerous.» Sitat: Bruce Schneier.

Les hos The Daily Dot

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt