Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-48)

02.12.16

Denne uken

 1. Smidig passer til mer enn bare programvareutvikling Teknologiledelse
 2. Manglende teknologikunnskaper kan få økonomien til å kollapse Politikk
 3. Ble valgmaskiner i USA hacket? Sikkerhet
 4. Bygg din egen nettsky www
 5. Internett er ikke lenger et sted for tant og fjas Politikk

1. Smidig passer til mer enn bare programvareutvikling

Smidige utviklingsmetoder er mest forbundet med programvareutvikling, men passer fint også til andre typer utvikling hvor det er høy grad av usikkerhet for hva man skal lage og hvordan man skal levere det ut i markedet.

Les hos Henrik Kniberg

2. Manglende teknologikunnskaper kan få økonomien til å kollapse

Oppfinneren av Raspberry Pi sier til The Telegraph at «[a lack of technological skills] would collapse our economy and the industrial civilisation». Jeg har selv argumentert for å få programmering som fag inn i skolen.

Les hos The Telegraph

3. Ble valgmaskiner i USA hacket?

Det rapporteres om systematiske avvik i stemmer avgitt ved elektroniske stemmemaskiner i USA, og det spekuleres i om de har blitt hacket. Jeg har selv vært skeptisk til elektroniske valgløsninger, blant annet fordi etterprøvbarheten er vanskeligere.

Les hos Boing Boing

4. Bygg din egen nettsky

Vi i Posten har har akkurat flyttet inn i vår splitter nye, private nettsky. Da er det ekstra artig at EVRY, som er landets største IT-selskap, uttaler at «Digipost er et eksempel til etterfølgelse på hvordan IT og forretning jobber sammen for å møte forretningsbehov, og er utvilsomt blant de av våre kunder som har den mest moderne tilnærming til nettskyen».

Les hos NTB

5. Internett er ikke lenger et sted for tant og fjas

«It might be that the internet era of fun and games is over, because the internet is now dangerous.» Sitat: Bruce Schneier.

Les hos The Daily Dot

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

 • Google Wifi lanseres i Norge i dag - Tek.no

  Mesh-nettverk har vært i vinden det siste året, men spesielt én aktør har glimret med sitt fravær i Norge så langt, nemlig Google. 

  Det blir det en endring på nå. Google melder at mesh-systemet Google Wifi er tilgjengelig i butikker fra og med i dag. 

 • The Beginner's Guide to IFTTT

  In our new series Getting It, we’ll give you all you need to know to get started with and excel at a wide range of technology, both on and offline. Here, we’re arming you with everything you need to know to master the world of IFTTT.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt