Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-51)

23.12.16

Denne uken

  1. Fra sprinter til mikrosprinter til smidig Teknologiledelse
  2. Slik stopper du sporing av deg på nett Sikkerhet
  3. Hva koster kunden? Teknologiledelse
  4. Verden går ad undas! Eller…? Politikk
  5. Den bergenske kongevei På farten

1. Fra sprinter til mikrosprinter til smidig

Sprinter er en typisk artefakt ved smidig produktutvikling. Men sprinter er bare et sted på veien for å bli virkelig smidig, hvor målet er å kvitte seg med sprinter. Da er mikrosprinter neste steg.

Les hos Trello

2. Slik stopper du sporing av deg på nett

Jeg har lenge benyttet uBlock Origin til å sperre for såkalte «trackers» som ønsker å spore meg på tvers av nettsteder jeg besøker. Anbefales for å holde privatlivet ditt privat.

Les hos GitHub

3. Hva koster kunden?

At du leverer en digital tjeneste betyr ikke at kostnaden med å skaffe kunder er lik null. Hva koster det deg å skaffe en ny, betalende kunde? Og hva koster en ny, ikke-betalende kunde?

Les hos Andrew Chen

4. Verden går ad undas! Eller…?

2016 har vært et bratt år. Brexit. Trump. Falske nyheter. Hatretorikk. Slike ting. Men selv om nyhetsbildet preges av ting vi ville vært foruten, går heldigvis verden i riktig retning. Se spesielt grafene hvis du ikke gidder å lese teksten.

Les hos University of Oxford

5. Den bergenske kongevei

Så en litt annerledes artikkel, siden det er jul. Den bergenske kongevei går fra Lommedalen i Bærum over Krokskogen til Hole og Ringerike. Turen går gjennom den delen av Krokskogen vi både kjenner fra Norske folkeeventyr og En Jægers Erindringer.

Les hos Tarjei Næss Skrede

God jul!

Til slutt vil jeg ønske deg som leser en riktig god jul! Endelig helg er selvfølgelig tilbake neste uke, med en håndfull saker som passer anledningen.

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Endelig helg

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler