Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-51)

23.12.16

Denne uken

 1. Fra sprinter til mikrosprinter til smidig Teknologiledelse
 2. Slik stopper du sporing av deg på nett Sikkerhet
 3. Hva koster kunden? Teknologiledelse
 4. Verden går ad undas! Eller…? Politikk
 5. Den bergenske kongevei På farten

1. Fra sprinter til mikrosprinter til smidig

Sprinter er en typisk artefakt ved smidig produktutvikling. Men sprinter er bare et sted på veien for å bli virkelig smidig, hvor målet er å kvitte seg med sprinter. Da er mikrosprinter neste steg.

Les hos Trello

2. Slik stopper du sporing av deg på nett

Jeg har lenge benyttet uBlock Origin til å sperre for såkalte «trackers» som ønsker å spore meg på tvers av nettsteder jeg besøker. Anbefales for å holde privatlivet ditt privat.

Les hos GitHub

3. Hva koster kunden?

At du leverer en digital tjeneste betyr ikke at kostnaden med å skaffe kunder er lik null. Hva koster det deg å skaffe en ny, betalende kunde? Og hva koster en ny, ikke-betalende kunde?

Les hos Andrew Chen

4. Verden går ad undas! Eller…?

2016 har vært et bratt år. Brexit. Trump. Falske nyheter. Hatretorikk. Slike ting. Men selv om nyhetsbildet preges av ting vi ville vært foruten, går heldigvis verden i riktig retning. Se spesielt grafene hvis du ikke gidder å lese teksten.

Les hos University of Oxford

5. Den bergenske kongevei

Så en litt annerledes artikkel, siden det er jul. Den bergenske kongevei går fra Lommedalen i Bærum over Krokskogen til Hole og Ringerike. Turen går gjennom den delen av Krokskogen vi både kjenner fra Norske folkeeventyr og En Jægers Erindringer.

Les hos Tarjei Næss Skrede

God jul!

Til slutt vil jeg ønske deg som leser en riktig god jul! Endelig helg er selvfølgelig tilbake neste uke, med en håndfull saker som passer anledningen.

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

 • Google Wifi lanseres i Norge i dag - Tek.no

  Mesh-nettverk har vært i vinden det siste året, men spesielt én aktør har glimret med sitt fravær i Norge så langt, nemlig Google. 

  Det blir det en endring på nå. Google melder at mesh-systemet Google Wifi er tilgjengelig i butikker fra og med i dag. 

 • The Beginner's Guide to IFTTT

  In our new series Getting It, we’ll give you all you need to know to get started with and excel at a wide range of technology, both on and offline. Here, we’re arming you with everything you need to know to master the world of IFTTT.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt