Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-51)

23.12.16

Denne uken

 1. Fra sprinter til mikrosprinter til smidig Teknologiledelse
 2. Slik stopper du sporing av deg på nett Sikkerhet
 3. Hva koster kunden? Teknologiledelse
 4. Verden går ad undas! Eller…? Politikk
 5. Den bergenske kongevei På farten

1. Fra sprinter til mikrosprinter til smidig

Sprinter er en typisk artefakt ved smidig produktutvikling. Men sprinter er bare et sted på veien for å bli virkelig smidig, hvor målet er å kvitte seg med sprinter. Da er mikrosprinter neste steg.

Les hos Trello

2. Slik stopper du sporing av deg på nett

Jeg har lenge benyttet uBlock Origin til å sperre for såkalte «trackers» som ønsker å spore meg på tvers av nettsteder jeg besøker. Anbefales for å holde privatlivet ditt privat.

Les hos GitHub

3. Hva koster kunden?

At du leverer en digital tjeneste betyr ikke at kostnaden med å skaffe kunder er lik null. Hva koster det deg å skaffe en ny, betalende kunde? Og hva koster en ny, ikke-betalende kunde?

Les hos Andrew Chen

4. Verden går ad undas! Eller…?

2016 har vært et bratt år. Brexit. Trump. Falske nyheter. Hatretorikk. Slike ting. Men selv om nyhetsbildet preges av ting vi ville vært foruten, går heldigvis verden i riktig retning. Se spesielt grafene hvis du ikke gidder å lese teksten.

Les hos University of Oxford

5. Den bergenske kongevei

Så en litt annerledes artikkel, siden det er jul. Den bergenske kongevei går fra Lommedalen i Bærum over Krokskogen til Hole og Ringerike. Turen går gjennom den delen av Krokskogen vi både kjenner fra Norske folkeeventyr og En Jægers Erindringer.

Les hos Tarjei Næss Skrede

God jul!

Til slutt vil jeg ønske deg som leser en riktig god jul! Endelig helg er selvfølgelig tilbake neste uke, med en håndfull saker som passer anledningen.

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt