Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

HomePod Mini

20.02.23

Jeg har tidligere skrevet både om den originale HomePod og SYMFONISK fra IKEA. Jeg var lenge fornøyd med IKEA-høyttalerne, men så var det en periode der de rett og slett ikke fungerte uansett hva jeg forsøkte. Derfor ble den opprinnelige planen om å fylle huset med flere SYMFONISK utsatt. Det er jeg glad for nå.

Før jul annonserte Apple en mindre utgave av den opprinnelige HomePod som de kaller HomePod mini. Med en pris på 1249,- kroner fremstår den som langt mer attraktiv enn IKEA sin til 1595,- kroner, med tanke på at HomePod mini har innebygget Siri for stemmestyring og at lydkvaliteten er den samme. Planen var egentlig å kjøpe hele seks stykker, men siden ryktebørsen meldte om en relansering av den opprinnelige HomePod, handlet jeg bare to stykk HomePod mini før jul.

Lydkvalitet

En HomePod mini måler 8 centimeter i diameter. Med tanke på den kompakte størrelsen legger det åpenbart begrensninger i hva man bør forvente av lydkvalitet. Det er ikke en høyttaler man kjøper hvis formålet er å fylle huset med fyldig musikk. Allikevel har Apple klart å presse maksimalt med lyd ut av en så liten kule, og jeg tør påstå at ingen konkurrenter med sammenliknbar størrelse leverer samme lydkvalitet.

På normalt volum er lyden fyldig og god og har ingen forvrengning. Presser man den litt, med høyt volum og mye bass, blir bassen naturlig nok forvrengt og platt. Sånn sett kan den fungere godt i et oppsett der den kompletterer andre høyttalere i hjemmet.

Hva er bruksområdet?

HomePod mini fyller hos oss flere bruksområder. De to første ble kjøpt til barna, så har de en på hvert sitt rom. De bruker den til å spille musikk, enten med Siri eller ved AirPlay via iPhone eller iPad. Til det fungerer den bra. Barna har også lært seg å bruke Siri til å utføre handlinger i smarthuset, som for eksempel å skru lys av eller på, til å stille spørsmål, be om vitser, utføre kalkuleringer og sette nedtellinger.

Siden erfaringene med HomePod mini er gode, tenker jeg å kjøpe flere hjemme. Jeg kan tenke meg en på badene og kanskje også som supplement til kraftigere høyttalere for å fylle huset med musikk. Som kraftigere høyttalere tenker jeg å kjøpe nye HomePod, siden jeg er meget fornøyd med den originale jeg har. Jeg tenker også å kjøpe en stor HomePod til hytta, der vi i dag har en Libratone den kan fungere sammen med.

Ellers er det deilig å kunne be om nyheter, musikk, podcaster, værmelding og få varmet opp bilen.

HomePod mini som smarthussentral

Dersom du ønsker det, kan HomePod mini fungere som sentral i smarthuset ditt. Altså sentralen som holder kontroll på alle enhetene i huset og styrer dem. For meg er ikke dette et stort poeng, men det er vesentlig å ha minst én sentral for Apple HomeKit, som er Apples univers for smarthus. Det er denne sentralen som gjør at jeg for eksempel kan si «Hei, Siri! Skru på lysene på kjøkkenet!». Sentralen er i sin tur koblet til Homey, som er den egentlige sentralen og HomeKit er en forlengelse.

Siri

Jeg har tidligere skrevet om at HomePod nå støtter norsk. Det vil si at du kan snakke norsk og få norsk tilsvar fra Siri. Men jeg er ikke imponert over kvaliteten. Den engelske var vesentlig bedre. Nå virker det både som at jeg må være nærmere og snakke tydeligere. Erfaringene var at Siri på engelsk ble bedre over tid, så jeg forventer at det også skjer med Siri på norsk.

Konklusjon

Spørsmålet er som alltid: Ville jeg kjøpt HomePod mini igjen? Ja, definitivt! Jeg skal ha flere!

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter Smarthus Tester

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler