Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Flexus-frustrasjoner

01.10.10

Flexus er sannsynligvis det minst vellykkede IT-prosjektet i Norge. Utfordringene er så mange og store at de ikke lar seg dekke i en enkelt artikkel. Jeg har derfor en Flexus-føljetong i tankene.

Flexus

Når det enkleste kunne vært:

Hvorfor er det da:

  • Enklere å få all informasjon om mitt kundeforhold ved å ringe NSB?
  • Enklere å kjøpe nye månedskort på Narvesen?
  • Ikke mulig å få autotrekk med autovalidering?

Flexus kunne vært et internasjonalt utstillingsprosjekt for elektroniske reiser. Argumentene for å bruke Flexus kunne vært mange og gode. I stedet er Flexus utelukkende en fiasko. Jeg finner få argumenter for å bruke Flexus fremfor papirbilletter.

Jeg har tidligere skrevet om både krisehåndtering av skakkjørte prosjekter og fortløpende utrulling av funksjonalitet. Ingen av delene ser ut til å være vanlig praksis for Flexus-prosjektet.

Dette er bare noen av utfordringene til det mye utskjelte Flexus-prosjektet. Jeg vurderer derfor en føljetong hvor jeg presenterer forskjellige utfordringer og frustrasjoner jeg som kunde møter, og kommer samtidig med forslag til løsning.

Er dette interessant å høre om for deg som leser?

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt