Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Flexus-frustrasjoner

01.10.10

Flexus er sannsynligvis det minst vellykkede IT-prosjektet i Norge. Utfordringene er så mange og store at de ikke lar seg dekke i en enkelt artikkel. Jeg har derfor en Flexus-føljetong i tankene.

Flexus

Når det enkleste kunne vært:

Hvorfor er det da:

  • Enklere å få all informasjon om mitt kundeforhold ved å ringe NSB?
  • Enklere å kjøpe nye månedskort på Narvesen?
  • Ikke mulig å få autotrekk med autovalidering?

Flexus kunne vært et internasjonalt utstillingsprosjekt for elektroniske reiser. Argumentene for å bruke Flexus kunne vært mange og gode. I stedet er Flexus utelukkende en fiasko. Jeg finner få argumenter for å bruke Flexus fremfor papirbilletter.

Jeg har tidligere skrevet om både krisehåndtering av skakkjørte prosjekter og fortløpende utrulling av funksjonalitet. Ingen av delene ser ut til å være vanlig praksis for Flexus-prosjektet.

Dette er bare noen av utfordringene til det mye utskjelte Flexus-prosjektet. Jeg vurderer derfor en føljetong hvor jeg presenterer forskjellige utfordringer og frustrasjoner jeg som kunde møter, og kommer samtidig med forslag til løsning.

Er dette interessant å høre om for deg som leser?

Frustrasjoner

Som leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2022 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler